Med fokus på digitalisering

Johan Rippe, vice vd för PwC, har haft en intensiv vår då byrån haft ett stort fokus på digitalisering och automatisering. Men nu börjar semestern. 

Uppdaterad 2016-07-22
Publicerad 2016-07-21

Johan Rippe är vice vd för PwC. Hans arbetsområden involverar bland annat revision och rådgivning och han är ansvarig för marknadsfrågor och kommunikation i ledningen. 

Hur har våren varit?

— Man kan säga att det varit ett väldigt intensivt år. Både inom kundarbetet och för PwC med den rollen jag har som marknadsansvarig och vice vd, menar Johan Rippe.

— Det pågår mycket förändringar, inte minst drivet av automatiseringen och digitaliseringen, som är i fokus.

Något som stuckit ut lite?

— Ja, man kan säga att det har varit en väldigt intensiv period inför Almedalen där PwC har haft 18 olika seminarier och vi har haft ett rekordstort antal besökare. Så det har varit väldigt spännande och det är kul att det varit sånt gensvar.

Två av PwC:s Almedalsseminarier fick extra bra respons från besökarna.

— Vi har haft mängder med olika seminarier, men de som lockat flest har varit kring digitaliseringen: "Den digitala patienten" som handlar om hur sjukvården påverkas av digitaliseringen och "Det digitala samhället" som var mer generell kring hur digitaliseringen påverkar samhället.

Vad jobbar du med just nu?

— Nu håller jag på och planera för hösten, dels städar jag även bordet inför semestern. Samtidigt planerar jag vad som behöver göras nu inför halvårsgranskningarna som vi har för börsnoterade kunder.

Johan kommer spendera sin semestertid som sträcker sig fram till mitten av augusti på Sveriges västkust med sin familj.

Är du helt ledigt då?

— Mobilen är igång, men det tycker jag också är ett sätt att koppla av. Att veta att det är lugnt. 

Hur laddar du dina batterier bäst?

— Det är att ha obokade och oplanerade dagar. När man gör saker spontant. Men även en kombination av vila och att ta det lugnt, så jag också får tid att ägna mig åt löpträning och vara ute mycket på havet.

När Johan kommer tillbaka till jobbet i mitten av augusti så hoppas han på en lika intensiv period som våren var. 

— Det blir bland annat fortsatt fokus på digitaliseringen. Hur vi kan dra nytta av den både internt och hur vår affär kopplat till digitaliseringen fortsätter att utvecklas, säger Johan Rippe.

 

Fakta

Ålder: 48
Bakgrund: 21 år på PwC, jobbat med revision och rådgivning inom företaget.
Bor: Göteborg
Familj: Fru och två barn.
Intressen: Springa, vara nära havet på sommaren och skidåkning på vintern.
Bästa karriärdrag: Jobbade utomlands en tid i London under två år. 

Platsannonser

Logga in