Zaver Rausing
Amir Marandi, grundare och vd, Zaver Foto: Zaver
Riskkapital

Magnus Rausing invald i Zavers styrelse

Magnus Rausing, tidig investerare i Zaver, har nu anslutit sig till styrelsen för bolaget.

Uppdaterad 2020-11-19
Publicerad 2020-11-18

Angelinvesteraren Magnus Rausing, även son till miljardären Jörn Rausing, har i dagarna efter en godkänd ledningsprövning av Finansinspektionen blivit invald i styrelsen för det snabbväxande fintech-bolaget Zaver. Det är hans första styrelseengagemang i Sverige.

– Jag är väldigt glad över att Magnus är med på vår resa, och härmed även gör oss sällskap i styrelsen. Magnus har en bred erfarenhet från startups, kapitalmarknaden och strategiutveckling, med ett internationellt perspektiv, vilket jag tror kommer gynna Zaver i den tillväxtfas vi idag befinner oss i, säger Amir Marandi, grundare och vd för Zaver, till Realtid. 

Rausing investerade i Zaver redan 2019. Bland tidiga investerare i Zaver finns även Tom Dinkelspiel på Nordnet Bank, Lars Wingefors, grundare av Embracer Group, Fredrik Österberg, grundare av Evolution Gaming, Inbox Capital, Inventure, Fabian Hielte, Joen Bonnier på Atomico, och bröderna Hobohm på Ernström.

Zaver har utvecklat en ”payment-as-a-service”-plattform som riktar sig mot små- och medelstora företag. 

– Zavers första pit-stop blir att ersätta kortläsare och andra legacy-alternativ med en mobile-first approach, säger Amir Mirandi.  Zavers första miljard (kronor) i total processad volym tog cirka 16 månader, den andra miljarden tog cirka 6 mån, säger han.

Hitttills har Zaver rest cirka 37 miljoner kronor i kapital. Det är oklart om Rausings styrelseplats är korrelerad till en ökning av hans andel i bolaget.

Platsannonser