Magnus Agustsson, avgående CRO, SEB
Magnus Agustsson, avgående CRO, SEB. Foto: SEB, Foto: Bakgrund: Gustaf Månsson/SvD/TT, SEB
Bank

Magnus Agustsson lämnar SEB – går till Danske

Det blir ännu en ändring i SEB:s verkställande ledning när Magnus Agustsson lämnar rollen Chief Risk Officer i SEB för att ta en motsvarande roll i Danske Bank.

Uppdaterad 2021-05-27
Publicerad 2021-05-25

Magnus Agustsson, chief Risk Officer, CRO, i SEB sedan 2017,  lämnar SEB för att bli ny CRO i Danske Bank. Han efterträds av Mats Holmström, idag chef för Corporate Banking inom SEB:s division Stora företag & Finansiella institutioner med start idag 25 maj 2021. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Mats Holmström har en lång och gedigen meritlista i SEB. Hans omfattande kunskap om banken kommer att vara avgörande när han tillträder rollen som CRO och definierar och hanterar SEB:s risker, säger Johan Torgeby, SEB:s vd och koncernchef, i en presskommentar. 

Ändringen i bankens verkställande ledning är en av fler ändringar som skett på bara några veckor. 

SEB aviserade den 19 maj att Niina Äikäs, chef för Large Corporates Coverage i SEB Finland, blir ny chef för bankens division Baltikum och därmed tar plats i SEB:s verkställande ledning.

Därtill har Ulrika Lilja, för närvarande på Stora Enso, utsetts till chef för Group Marketing and Communication i SEB. Ulrika Lilja kommer att bli medlem av SEB:s verkställande ledning och väntas tillträda sin nya position senast under november 2021. Hon efterträder Karin Lepasoon som valt att lämna banken för en ny roll i Vattenfall. 

I mars aviserade även Sara Öhrvall att hon valt att lämna sin roll i SEB:s verkställande ledning som Chief Transformation Officer, för att tillträda en ny roll som Chief Operating Officer på Axel Johnson.

Platsannonser

Logga in