Finans Nyhet

Legal tech-profilen Helena Hallgarn ny vice ordförande i Elta

Taggar i artikeln

Legal tech
Elta Helena HallgarnElta Helena Hallgarn
Helena Hallgarn, vice ordförande i Elta. Foto: Helena Hallgarn
Publicerad

European Legal Tech Association, Elta, har utsett svenska legal tech-profilen Helena Hallgarn till ny vice ordförande. 

Helena Hallgarn, medgrundare av legal tech-bolaget Virtual Intelligence VQ, sedan 2018 ordförande i Svenska föreningen för IT och juridik, SIJU, och sedan 2019 Ambassadör i Sverige för Elta, har utsetts till ny ordförande i Elta

Elta bildades 2016 med målet att öka medvetenheten om legal tech och skapa en oberoende och fristående plattform för nätverkande och samverkan inom området legal tech. Den ideella organisationen har idag 410 medlemmar i 43 olika länder samt ett nätverk av cirka 5 500 personer. Sammanlagt 23 ambassadörer representerar Elta i 22 olika länder. 

I nya styrelsen, som har utsetts för perioden 2020-2022, sitter även Holger Zscheyge, Ryssland, Eltas nästa ordförande, Jeroen Zweers, Nederländerna, vice ordförande, Grégoire Miot, Frankrike, kassör, Marisa Monteiro, Portugal, Orsolya Görgényi, Ungern, och tidigare ordförande Tobias Heining, Tyskland.

Annons

– Vi ser nu möjligheten att med nya styrelsen kunna ta ytterligare ett steg med Elta och utveckla den till den etablerade expert- och kunskapsdelningsorganisationen i Europa för legal tech samt bli den nätverksplattform som alla verksamma inom legal tech vill vara delaktiga i, säger Helena Hallgarn, till Realtid.

Helena Hallgarn har jobbat med legal tech i över 20 år. Men en bakgrund som biträdande jurist på Mannheimer Swartling gick hon sedan över och började arbeta med Knowledge Management (KM) och därefter på Gernandt & Danielsson Advokatbyrå och Vinge Advkatfirma, där Helena Hallgarn var bolagets första KM-chef. 

– År 2010 startade jag och min kollega Ann Björk företaget Virtual Intelligence VQ med idén att digitalisera juristsektorn. Vi har under tio års tid haft ett stort strategievent på Grand Hotel, vi agerar rådgivare och föreläser och vi har bland annat byggt tjänsten VQ Legal som nu är ett etablerat verktyg för att skapa affärsjuridiska dokument. Tjänsten används nu av nio av de tio största advokatbyråerna. 

Annons

https://www.vqab.se/ 

Annons