Annons

Annons

Osborne_Clarke_534.png

Osborne Clarke-teamet i Stockholm

"Kulturen är nästan alltid starkare än den enskilda individen"

"Vi lägger stor vikt vid och mycket arbete på att skapa och vidmakthålla en bra kultur, bra i meningen att den lyfter människor, inspirerar till prestation på topp snarare än kommenderar". Det säger Fredrik von Baumgarten, en av grundarna till Osborne Clarke Stockholm i den fjortonde delen av i Realtids artikelserie om det aktuella rekryteringsläget hos revisons- och advokatbyråerna.  

Fredrik von Baumgarten och Henrik Bergström, grundare av Osborne Clarke Stockholm, kommenterar:  

Hur många biträdande jurister rekryterar ni i höst?

– Den svenska verksamheten är ju en del av den internationella advokatfirman Osborne Clarke men samtidigt en svensk "september-17 "start-up". Vi rekryterar alltså såväl partners som biträdande jurister just nu. Henrik och jag har redan rekryterat sammanlagt sex biträdande jurister och en partner hittills. Vi fortsätter i högt tempo och vi hoppas kunna rekrytera tre till fyra partners och ytterligare ett tiotal biträdande jurister de närmaste månaderna. Jurister både utan och med arbetslivserfarenhet, säger Fredrik von Baumgarten.
 
Vilken är deras ingångslön - med tingerfarenhet och utan? 


– Vi har ännu inte rekryterat någon biträdande jurist utan tidigare arbetslivserfarenhet – alla som är här nu har mellan tre till fem+års kvalificerad svensk och internationell affärsjuridisk erfarenhet. Ingångslön är förhandlingsbar och tingserfarenhet är inget måste. Vi letar efter i sig själva trygga personer som är nyfikna och har hög ambitionsnivå, säger Henrik Bergström.
 
 Till vilka rättsområden rekryterar ni flest?


– Osborne Clarke har, inte minst tack vare sin mer än tjugoåriga etablering i Silicon Valley, en mycket tydlig profil mot tech / digital och så kallade disruptiva verksamheter samtidigt som OC erbjuder kvalificerad rådgivning inom ett brett spektrum av affärsjuridisk rådgivning inte minst inom M&A, venture och bank och finans; det vill säga vi rekryterar inom de flesta rättsområdena, säger Henrik Bergström.

Hur gör ni för att locka medarbetare till er? 

– Osborne Clarke erbjuder den unika kombinationen av internationell kompetens miljö och räckvidd, en tydlig framåtblickande profil och ett ungt nytt team (okej – i mitt fall mer i själ än biologi) med höga ambitioner: vi upplever att många tycker att det är attraktivt, att det lockar och inspirerar ambitiösa människor av alla sorter. Vi lägger också stor vikt vid och mycket arbete på att skapa och vidmakthålla en bra kultur, bra i meningen att den lyfter människor, inspirerar till prestation på topp snarare än kommenderar. Henrik och jag delar insikten att kulturen nästan alltid är starkare än den enskilda individen och att det därför är avgörande för OCs svenska verksamhets långsiktiga framgång att vi direkt sätter och sen vidmakthåller en bra kultur. Osborne Clarke internationellt är känt för sin goda kultur och ligger regelmässigt i topp vid olika undersökningar avseende medarbetares trivsel etc. Rekrytering är alltid en utmaning men vi känner starkt att vi genom en serie lyckliga omständigheter, kombinationer av människor och den internationella kontexten har en unik chans att skapa en absolut topp firma, bäst helt enkelt,  inom en inte alltför avlägsen framtid, säger Fredrik von Baumgarten.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons