Ny vd på Almi Företagspartner: Britta Burreau. Foto: Almi.
Ny vd på Almi Företagspartner: Britta Burreau. Foto: Almi.
Nytt jobb

KPA:s vd går till Almi

Branschveteranen Britta Burreau blir ny vd för Almi Företagspartner. Hon är idag vd för KPA Pension.

Uppdaterad 2020-05-12
Publicerad 2020-05-12

Almis nuvarande vd Göran Lundwall lämnar organisationen vid årsskiftet. Efter en rekryteringsprocess under vintern och våren är nu styrelsen klar med valet av efterträdare, Britta Burreau. Hon har såväl bred erfarenhet av finanssektorn som djup förståelse för hela governance-området, poängterar Almi i ett pressmeddelande.

Britta Burreau börjar på sin nya tjänst senast den 15 november. 

– I den nya situation som Almi nu befinner sig i med kraftigt ökade efterfrågan på Almis tjänster under mycket svåra marknadsförutsättningar, är styrelsen övertygad om att Brittas erfarenhet kommer att bidra på ett mycket positivt sätt. Såväl våra kunder som våra medarbetare ställs nu inför stora utmaningar att möta de stora förändringar och påfrestningar som vi har framför oss. Vi ber att få välkomna Britta till Almi, säger Monica Caneman styrelsens ordförande i en kommentar.

– Almi har ett viktigt samhällsuppdrag som förstärkts i den pågående krisen. Jag ser fram emot att tillsammans med alla kollegor göra vårt yttersta för att bistå våra kunder att finna väg framåt och gå stärkta ur den kris vi har, samtidigt som vi är med och bidrar till att lägga grunden för Sveriges framtida näringsliv. Det är en stor glädje att få förtroendet att leda Almi genom denna viktiga fas, säger Britta Burreau.

Britta Burreau har tidigare även varit vd för Nordea Liv & Pension.

Platsannonser

Lås upp allt innehåll
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in