Martin Kling
Martin Kling.
Nytt jobb

Kling går från Bolund till DNB

DNB förstärker sin kommunikationsavdelning i Sverige med Martin Kling. Han kommer närmast från finansmarknadsminister Per Bolund.

Uppdaterad 2020-03-31
Publicerad 2020-03-30

Martin Kling har jobbat i regeringskansliet som pressekreterare sedan 2015.

På DNB Sverige får Martin Kling rollen som kommunikationsrådgivare. DNB hjälper kunder som medelstora företag samt storbolag. 

DNB Northern Europe, där Sverige står för den största delen, har flyttat fram sina positioner det senaste året. Resultatet för hela verksamheten ökade med 20 procent 2019 jämfört med året innan.

Martin Kling har även arbetat på Finansinspektionen och Kronofogdemyndigheten.

– Jag har alltid varit intresserad av finansmarknad, kommunikation och hållbarhet. Min förhoppning är att mina år av erfarenhet från regeringskansliet kan stärka kommunikationen hos DNB och lyfta det värdefulla arbete som banken gör inom framförallt hållbarhetssektorn. Bankväsendet är en nyckelspelare när det kommer till klimatutmaningarna i världen, säger Martin Kling.

– Vi är glada över att få Martin Kling till vårt team i Sverige. Jag är övertygad om att han med sin erfarenhet av bland annat finansmarknadsfrågor kommer att passa bra hos oss i samband med våra mål att växa, säger Elisabeth Beskow, vd DNB Sverige.


 

Platsannonser