FinansNyhet

Josefin Lindstrand lämnar Swedbanks styrelse – Går till Trustly

Josefin Lindstrand, Avgående styrelseledamot i Swedbank.Josefin Lindstrand, Avgående styrelseledamot i Swedbank.
Josefin Lindstrand, avgående styrelseledamot i Swedbank. Foto: Swedbank
Publicerad

Josefin Lindstrand, ledamot i Swedbanks styrelse sedan 2019, lämnar Swedbanks styrelse med omedelbar verkan. Hon föreslås bli ny styrelseledamot i Trustly och ny ordförande i Trustlys globala riskkommitté.

Marlène Sellebråten

Josefin Lindstrand, styrelseledamot i Swedbank sedan 2019, lämnar sitt uppdrag omedelbart. Det framgår av ett pressmeddelande. Josefin Lindstrand föreslås samtidigt bli ny styrelseledamot i Trustly och även ordförande i bolagets globala riskkommitté, framgår av ett annat prressmeddelande.

– Josefin Lindstrand har på ett utmärkt sätt bidragit till att Swedbank tagit stora kliv att lämna de historiska frågorna kring penningtvätt bakom sig. Jag önskar Josefin lycka till i de nya uppdragen där jag är övertygad om att hennes kompetens kommer att göra god nytta, säger Göran Persson, styrelseordförande i Swedbank i en presskommentar.

Josefin Lindstrand väljs till sitt nya styrelseuppdrag i betalplattformen för konto-till-konto-transaktioner Trustly vid en extra bolagsstämma 1 november.

Annons

– Jag ser fram emot att bli en del av Trustly, som är ett innovativt och banbrytande företag. Bolagsstyrning och riskhantering är viktiga områden för ett snabbväxande globalt företag, och jag hoppas kunna bidra till och stödja ledningens mål om fortsatt hållbar tillväxt, säger Josefin Lindstrand i en presskommentar.

Annons