FinansNyhet

Jonas Olavi ny allokeringschef och förvaltare Alpcot 

Alpcot Jonas OlaviAlpcot Jonas Olavi
Björn Bringes, vd, Alpcot, Jonas Olavi, allokeringschef och förvaltare, Alpcot. Foto: Alpcot
Publicerad

Alpcot värvar Jonas Olavi, med Alfred Berg, Nordea och podcasten Börsnack på meritlistan till rollen som allokeringschef och förvaltare.

Marlène Sellebråten

Alpcots nyrekryterade allokeringschef och förvaltare heter Jonas Olavi. Han driver podcasten Börssnack och har tidigare varit allokeringschef på Alfred Berg Kapitalförvaltning och chefsaktiestrateg på Nordea. Jonas Olavi tillträder sin roll den 1 december i år.

– Jonas Olavi är en drömrekrytering för Alpcot och Jonas välgrundade och pedagogiska analyser kommer alla Alpcots kunder till godo. Rekryteringen är ännu mer intressant mot bakgrund av Alpcots strategiska allians med Tydliga, där Tydligas 300 rådgivare och 250 000 underliggande kunder också kommer kunna dra fördel av Jonas erfarenhet. Vidare kommer Jonas kunskaper att bidra till utvecklingen av Alpcots digitala kundportal och de nya funktionaliteter som vi kommer lansera under nästa år, säger Björn Bringes, vd på Alpcot, i en skriftlig kommentar.

– Jag ser fram emot att fortsätta bevaka och analysera börsen och världsekonomin hos Alpcot. Det ska också bli stimulerande att vara en del i förvaltningen av Alpcots fonder. Alpcots vision om att skapa en digital kundportal för kundens samtliga ekonomiska engagemang är mycket spännande och jag tror min erfarenhet och kompentens inom allokering kan bidra till att skapa marknadens ledande digitala kundportal inom finans, säger Jonas Olavi.

Annons
Annons