Nytt jobb

Johan Tengelin tar över som vd i Magnolia Bostad

Styrelsen i Magnolia Bostad meddelar att Johan Tengelin tar över posten som vd i bolaget senast i december 2020.

Uppdaterad 2020-07-01
Publicerad 2020-06-26

Han efterträder Fredrik Lidjan som haft rollen som vd de senaste drygt fem åren. Det framgår av ett pressmeddelande.

––Jag är både glad och stolt att välkomna Johan Tengelin till Magnolia. Det är min övertygelse att han har vad som krävs för att ta bolaget in i nästa fas. Vi har en fantastisk resa bakom oss där Andreas Rutili ansvarade för uppstart och entreprenörskap, följt av Fredrik Lidjan som gjort Magnolia till en av Sveriges ledande samhällsutvecklare, säger Fredrik Holmström, styrelseordförande i Magnolia Bostad, i en skriftlig kommentar.

Magnolia Bostads nya satsning kommer bland annat innebära en ökad andel egna förvärv för långsiktig förvaltning. Denna utveckling påbörjades redan under 2019 med ambition om att skapa en ökning av substansvärde samt ett starkare kassaflöde över tid. Bolagets etablerade projektutvecklingsverksamhet och samarbeten med kunder och partners är fortsatt bolagets kärnverksamhet.

Johan Tengelin kommer närmast från Brunswick Real Estate där han blev partner 2017 efter att ha varit med och byggt upp Brunswicks investeringsverksamhet i egenskap av vd för dotterbolaget Sveafastigheter sedan 2014. Dessförinnan var Johan vd för den nordiska verksamheten på GE Capital Real Estate där han hade ett flertal ledande befattningar mellan 2004 och 2014. Under åren 1998 – 2004 var Johan projektledare inom Corporate Finance och delägare i Carnegie Investment Bank.

 

Platsannonser