FinansNyhet

Jens Engwall lämnar Nyfosa – operativa chefen tar över

Jens Engwall avgår som vd för Nyfosa, operativa chefen Stina Lindh Hök tar över. Foto: Nyfosa
Publicerad

Stina Lindh Hök tar över som vd för Nyfosa efter Jens Engwall.

Camilla Jonsson

Jens Engwall har varit bolagets vd sedan avknoppningen från Hemfosa hösten 2018.

Stina Lindh Hök är idag Nyfosas operativa chef. Hon har varit operativ chef för Nyfosa sedan bolaget bildades och var transaktionschef i Hemfosa från 2012 till 2018. Tidigare har hon haft befattningar som projektledare för transaktioner inom Atrium Ljungberg respektive Leimdörfer samt som fastighetschef på Fabege.

Jens Engwall kommer att kvarstå som rådgivare till bolaget under en tvåårsperiod. Han avser att fortsatt stå till förfogande som styrelseledamot i Nyfosa, även för omval inför nästa årsstämma, samt att behålla ett betydande aktieinnehav i bolaget.

Annons

– Jag är nöjd över att vi på endast två års tid skapat det stabila och växande bolag som Nyfosa är idag. Stina har varit en motor i Nyfosas transaktionsverksamhet och jag är övertygad om att hon på ett utmärkt sätt kommer vidareutveckla bolaget och driva en fortsatt offensiv tillväxt. Stina kan bolaget, marknaden och har en fantastisk näsa för affärer. Vi har arbetat tillsammans i tio år och det känns helt självklart att Stina är den som nu tar över som vd. Det kommer bli bra, säger Jens Engwall i en skriftlig kommentar.

Annons