Karriär

Isak Åsbrink blir vd för Legres

Legres anställer Isak Åsbrink som ny vd för bolaget. Isak Åsbrink efterträder tf vd Charlotte Strandberg. Isak Åsbrink kommer närmast från Clear Channel i Norge.

Realtid.se
Uppdaterad 2018-08-20
Publicerad 2018-08-20

Isak Åsbrink har erfarenhet som ledare och har arbetat inom en rad olika funktioner inom Clear Channel-koncernen sedan 2011. Han började som analyschef och därefter som försäljningschef i Sverige, för att nu senast arbeta som chef för den norska verksamheten. Isak är civilingenjör från Lunds Tekniska Högskola.

– Jag är mycket nöjd över att Isak Åsbrink blir den samlande kraft som kan leda Sergelbolagens utveckling i Norden. Branschen befinner sig i ett mycket spännande paradigmskifte med många olika framtida utmaningar. Isak är både en god ledare och en visionär som vi ser fram emot att arbeta tillsammans med, säger Ewa Glennow, styrelseordförande i Legres.

Isak Åsbrink tillträder sin tjänst senast i februari 2019.

– Det ska bli mycket spännande att få vara med och ta fram framtidsstrategierna inom en bransch som befinner sig i början av den omvandlingsprocess som digitaliseringen innebär, säger Isak Åsbrink, i ett pressmeddelande.

 

 

Legres är moderbolag för Sergelbolagen i Norden som förvärvades av Marginalen Group i juni 2017. Koncernen har cirka 350 medarbetare och består av Sergel Kredittjänster i Sverige, Sergel i Finland, Sergel Norge och Sergel i Danmark. Sergel erbjuder kredit-, inkasso- och clearinghousetjänster.

Platsannonser