Finans

Intrum erbjuder betald tjänstledighet för att jobba i vården

Anställda i Intrum Sverige får vara tjänstlediga med bibehållen lön för att arbeta i vården.

Uppdaterad 2020-04-23
Publicerad 2020-04-23

Intrum Sverige erbjuder sina anställa tjänstledighet med bibehållen lön och övriga villkor. Detta förutsatt att de vill hjälpa till inom vården eller andra samhällsviktiga verksamheter under rådande coronakris.

Intrum argumenterar i ett pressmeddelande att många svenskar kämpar med en privatekonomi som går åt fel håll.

”Minskning av löner, permitteringar, rekordstora varsel riskerar naturligtvis att öka den växande ekonomisk stress och oro som många svenskar uppgav innan rådande coronakris”, skriver Intrum Sverige i ett pressmeddelande.

Det är bakgrunden till att Intrum ”vill hjälpa Sveriges företag och hushåll med att hitta olika lösningar på betalningsproblem i syfte för att minimera de negativa ekonomiska konsekvenserna på privatekonomi och företagens förmåga att driva verksamheten vidare och betala ut löner etc”.

– Vi har beslutat att erbjuda våra anställda i Sverige tjänstledighet om de vill hjälpa till i vården eller i andra samhällsviktiga verksamheter. Under tjänstledigheten kommer den anställda att ha bibehållna villkor och lön. Alla kan bidra med sin tid eller med sin kompetens och vi vill därför uppmuntra och stötta ett sådant engagemang under rådande coronakris, säger Tomas Torarp, HR-direktör på Intrum Sverige i en presskommentar.

Platsannonser

Logga in