Anders Fast, Managing Partner på Baker McKenzie i Stockholm
Karriär

Internationella karriärmöjligheter viktigt för global byrå

“Vi får många spontanansökningar, vilket jag tror beror på att vi kan erbjuda arbete i en internationell miljö med stora utvecklingsmöjligheter”. Det säger Baker McKenzies managing partner Anders Fast i Realtids tolfte del av artikelserien om rekrytering hos revisons- och advokatbyråerna.

Uppdaterad 2017-09-19
Publicerad 2017-09-14

Baker McKenzies managing partner Anders Fast kommenterar:

Hur många biträdande jurister rekryterar ni i höst?

– Vi räknar med att rekrytera upp emot sex till åtta biträdande jurister.

 Vilken är deras ingångslön - med tingerfarenhet och utan?

– Vi erbjuder konkurrenskraftiga löner inklusive bonussystem.

Till vilka rättsområden rekryterar ni flest?

– Vi rekryterar framförallt biträdande jurister till våra transaktionsgrupper men behöver även hitta talanger inom andra rättsområden, bland andra process, IT och compliance.

 Hur gör ni för att locka medarbetare till er?

– Som en av Sveriges ledande advokatbyråer är det mycket viktigt för oss att arbeta medvetet med att attrahera, utveckla och behålla de bästa talangerna. Mycket av arbetet börjar därför inifrån med våra egna medarbetare, vår företagskultur och våra värderingar.  Vi strävar efter att erbjuda karriärvägar som passar den enskilda individen och för en öppen dialog kring varje medarbetares arbetssituation och utmaningar i karriären.  Vi erbjuder konkurrenskraftiga löner och möjlighet att arbeta internationellt, bland annat genom utbytesprogram och jobbrotering mellan våra olika kontor runtom i världen.

Som ung nyanställd får man också tidigt i karriären ta del av spännande uppdrag och ett stort ansvar. Och för att vi tidigt ska komma i kontakt  med unga talanger erbjuder vi extraarbete  i reception och bibliotek, men även uppsatspraktik och sommarnotarieplatser.

  Är rekrytering en utmaning?

– Vi får många spontanansökningar, vilket jag tror beror på att vi kan erbjuda arbete i en internationell miljö med stora utvecklingsmöjligheter. Men visst känner vi av att det är konkurrens om talangerna. Inom vissa rättsområden, där vi växer kraftigt, kan det vara en utmaning att hitta rätt kompetens.

Platsannonser

Premium för 199 kr i sommar
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in