Annons

Annons

"Ingen minns en fegis"

"Nordnet hade alla rätt!" Det kände Monica Elgemark när det var dags att byta bransch efter sex år på Tele2. Ett av hennes bästa karriärtips är att vara modig och våga.

Monica Elgemark inledde karriären som trainee på Tele2.

– Det var en oerhört lärorik skola och arbetsplats. Efter traineeperioden blev jag produktchef och senare jobbade jag som brand manager och som marknadsansvarig, berättar hon.

Åren hos telekomjätten var omväxlande, inget halvår var det andra likt, men efter sex år kände hon att det var dags att byta bransch.

Annons

Annons

– Jag gillar branscher med rationella produkter och tjänster och som påverkar och påverkas av samhället, därför lockade finansbranschen extra mycket. Det jag sökte var ett nytänkande företag med en sund och driven företagskultur.

– Jag ville också ha ett lagom stort företag för att det skulle finnas struktur, men också där man kunde jobba med helheten och överblicka affären och verksamheten. Nordnet hade alla rätt!

Monica Elgemark fick först ansvar för försäljningen inom alla privatsegment. I dag är hon ansvarig för marknadsföring och den digitala försäljningen.

– Jag har ett fantastiskt team som jobbar med allt inom kommunikation och kundintag. Utöver att coacha och leda teamet lägger jag ner mycket av min arbetstid på att ta fram nytt innehåll för kunder och skapa framgångsrika samarbeten. Den ena dagen är inte den andra sig lik, vilket jag älskar.

Vilka karriärdrag har du gjort som varit lyckosamma för dig?

– Jag fick tidigt tips om att hitta en förebild att inspireras och motiveras av, så under mina arbetsår har jag alltid haft förebilder och mentorer som jag kunnat bolla med och som hjälpt mig lyfta blicken och guidat mig i min karriär.

– Jag har alltid varit tydlig och transparent med min omgivning om vad min ambition och framtidsplan är. Jag har på så sätt fått utvecklas i mina roller åt det håll jag önskat och genom att vara öppen har jag kunnat få hjälp att bana väg och använda andras nätverk.

– Mitt tips är att välja en bra chef! När man letar jobb ska man inte bara titta på företaget, befattningen och ansvarsområdet. För mig har alltid chefen varit en av de viktigaste faktorerna

Har du hjälpt andra i deras karriärer?

– Ja, precis som jag själv alltid haft och uppskattat mentorer, så är jag själv mentor. Jag tycker om att få föra kunskap och erfarenheter vidare och få hjälpa andra att utvecklas. Samtidigt som jag guidar och inspirerar andra, så är det väldigt utvecklande för mig också.

Vilket av dina egna karriärdrag vill du pusha för till andra?

– Mitt första råd är att man ska våga vara modig för att lyckas. Ingen minns en fegis…

– Lär känna dig själv och reflektera över dina olika sidor och drivkrafter, och sätt en plan för hur du ska använda dig utav dessa för att nå dina mål. Och våga sätt höga mål! Ju högre mål du sätter, desto längre kommer du.

– Visa även ödmjukhet och var nyfiken på det du inte kan. Det gör att du kommer lära dig och hela tiden utvecklas.

– Ett sista tips är att se till att du har bra människor runt omkring dig som kan utmana, utveckla och sporra dig. Se till att lyfta och hjälpa varandra.

Vad händer under våren för din del?

– Nordnet förändras kontinuerligt. För att få ännu bättre effekt av våra insatser går vi mer och mer mot att jobba i en nordisk struktur och fortsätter att utvecklas digitalt. Den resan är väldigt spännande att vara med på.
 

Fakta

Namn: Monica Elgemark
Titel: Head of marketing and online sales
Bakgrund: Född och uppvuxen i Stockholm. Pluggade företagsekonomi i Uppsala samt utomlands i Nederländerna och Hong Kong.
Ålder: 35 år
Bor: Norrmalm, Stockholm
Familj: Man och två barn Edvin 3,5 och Elvira 1,5
Intressen: Resor, skidåkning och tid med familjen.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons