Shoka Åhrman. Foto: SPP
Pension

Hon tar över som sparekonom på SPP

Shoka Åhrman på SPP kliver in i rollen som företagets nya sparekonom.

Publicerad 2020-09-07

Shoka Åhrman arbetar som pensionsrådgivare på SPP sedan november 2019 och på kort tid lyckats göra ett stort avtryck på både företaget och dess kunder.

– Shoka har ett stort engagemang som lyser igenom hennes arbete. Hon har snabbt satt sig in i SPPs verksamhet och värdegrund och kan konsten att göra pension och privatekonomi enkelt och lustfullt, säger Staffan Hansén, vd SPP i en skriftlig kommentar.

I sin karriär och nuvarande roll på SPP har Shoka Åhrman fokuserat på att hjälpa människor bli medvetna om sina ekonomiska beslut. I både sitt författarskap och arbete har hon specialiserat sig inom beteendeekonomi och nudging.

Enligt Shoka Åhrman är vi människor inte så rationella som vi vill utge oss för att vara. Istället styrs vårt beslutsfattande i stor del av våra känslor. Detta utgör en stor utmaning, särskilt gällande det långsiktiga sparandet till pensionen.

– Mitt mål som sparekonom på SPP är att göra det enklare för människor att förstå pension och agera redan idag. De egna valen har stor betydelse. Jag vill inspirera fler till att inse värdet av ett hållbart sparande och visa att pensionsinformation kan göras på ett bättre sätt, säger Shoka Åhrman.

– För en bra värld att gå i pension i behöver vi även jämna ut skillnaderna mellan könen. Det är oacceptabelt att kvinnor fortfarande har i genomsnitt 70 procent av männens pension. Här vill jag verkligen bidra till förändring. 

Platsannonser

Lås upp allt innehåll
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in