Nytt jobb

Hon tar över Movestic

Linnéa Ecorcheville som för närvarande är vd i Moderna Försäkringar tillträder som vd för Movestic.

Uppdaterad 2016-10-13
Publicerad 2016-10-13

Movestic Liv & Pension meddelar i dag att Linnéa Ecorcheville som för närvarande är vd i Moderna Försäkringar, filial till Tryg Forsikring A/S, blir vd för Fondförsäkringsbolaget från och med 1 april.

Hon är sedan april 2015 oberoende styrelsemedlem i Movestic.

Hon efterträder Lars Nordstrand spm då övergår till att vara rådgivare fram till den 31 juli då han går i pension.

– Det gläder mig att Linnéa Ecorcheville har tackat ja till uppgiften att ta över ledarskapet i Movestic. Lars Nordstrand startade Movestic år 2000 och har med sin starka profil och tydliga ledning utvecklat Movestic till ett av de ledande fondförsäkringsbolagen på marknaden. Linnéa Ecorcheville svarar i alla avseenden upp mot den profil som krävs för att leda och utveckla ett bolag som präglas av entreprenörskap, innovation och en stark företagskultur, säger John Deane, koncernchef i Movestics börsnoterade ägarbolag Chesnara Plc.

Linnéa Ecorcheville har tidigare arbetat som jurist för Invik, Gernandt & Danielsson och Linklaters och har en juristexamen från Lunds Universitet.

– Jag ser fram emot att få vara med och vidareutveckla Movestics unika position och erbjudande på marknaden. Jag har som styrelsemedlem i Movestic fått lära känna verksamheten inifrån och har bland annat fått en stor respekt för den kompetens och det engagemang som finns hos personalen. Jag är övertygad om att min erfarenhet av att ha drivit ett företag med liknande storlek och marknadsposition ger mig goda förutsättningar att tillsammans med alla medarbetare bygga ett ännu starkare Movestic, säger Linnéa Ecorcheville.

Platsannonser

Lås upp allt innehåll
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in