Helena Stjernholm och Gunilla Arhén
Helena Stjernholm och Gunilla Arhén vid utnämnandet av Årets Ruter Dam 2016.
Utmärkelse

Hon är Årets Ruter Dam

Industrivärdens vd Helena Stjernholm har utsetts till Årets Ruter Dam 2016. Hon hoppas att utmärkelsen ska inspirera andra kvinnor att ta viktiga ledarroller i näringslivet.

Uppdaterad 2016-10-04
Publicerad 2016-10-04

– Det känns hedrande att uppmärksammas med Ruter Dams Hedersutmärkelse och det vore fantastiskt om detta kan bidra till att inspirera andra kvinnor att ta viktiga ledarroller i näringslivet, säger Helena Stjernholm.

Hedersutmärkelsen Årets Ruter Dam 2016 går till den kvinna som har befordrats till den mest inflytelserika chefsposten i det svenska näringslivet från 1 juli 2015 – 30 juni 2016.

Som vd för det börsnoterade investmentbolaget Industrivärden är Helena Stjernholm en viktig maktfaktor i svenskt näringsliv, skriver Ruter Dam i ett pressmeddelande.

– Att Industrivärden, som historiskt har anklagats för att vara en manlig bastion, utser Helena Stjernholm till vd känns snudd på sensationellt. Det visar Industrivärdens framtidsfokus. Helena är professionell och har under 20 år på investmentbolaget IK levererat starkt resultat. Det är en glädje att se en kvinna av hennes kaliber på denna post. Hennes påverkan i sfären är redan påtaglig och förändringen fortskrider i rask takt, säger Gunilla Arhén, vd och grundare Ruter Dam.

Fakta

Hedersutmärkelsen Årets Ruter Dam delades ut första gången 1990. Förra året gick utmärkelsen till Mia Brunell Livfors, vd Axel Johnson. Bland tidigare pristagare återfinns Sonat Burman Olsson, vd Coop Sverige, Annika Falkengren, koncernchef SEB, Ann Carlsson, vd Apoteket AB samt Magdalena Gerger, vd Systembolaget.

Platsannonser

Logga in