FinansNyhet

Helena Nordman-Knutson till uppstickarbyrå

Helena Norman-Knutson går från Hallvarson & Halvarson till Safir Communication.Helena Norman-Knutson går från Hallvarson & Halvarson till Safir Communication.
Helena Norman-Knutson går från Hallvarsson & Halvarsson till Safir Communication. Foto: Pressbild
Publicerad

Kommunikationsveteranen går från toppjobb på Hallvarsson & Halvarsson till Safir Communication.

Anders Frick

Kommunikationsbyrån Safir Communication med vd Niklas Alm i spetsen rekryterar telekomanalytiker- och kommunikationsveteranen Helena Nordman-Knutson. Hon arbetar för närvarande som Executive Director på Hallvarsson & Halvarsson och påbörjar sitt nya jobb vid årsskiftet.

– Jag har följt Niklas arbete från sidan under lång tid och gillar bolagets kultur och värderingar. Jag känner att de verkligen kan sitt jobb och när de nu är på väg att växla upp sin verksamhet så vill jag gärna vara med, säger Helena Nordman-Knutson till Realtid.

På Safir får hon rollen som senior konsult och rådgivare inom strategisk finansiell kommunikation och Investor Relations. Samtidigt är det en uppdelning vars benämning hon vänder sig mot.

Annons

– Det viktigaste är att skapa värde för kunden men jag gillar egentligen inte benämningen ”Investor Relations” utan tycker bättre om ”Corporate Communications”. Mycket som kommuniceras från små och medelstora bolag är regulativ kommunikation, men det finns en symbios mellan media och investmentcommunityt, där investerare är en intressentgrupp, media en annan och kunderna en tredje, och så vidare, säger hon.

”Jag är emot all typ av åldersdiskriminering och jag vill inte luta mig tillbaka, jag har så mycket mer att ge.”

Helena Nordman-Knutson sitter för närvarande i styrelsen för tre börsnoterade bolag; Alimak Group, The Lexington Company samt Exel Composites i Finland. Dessutom är hon vice ordförande för Sveriges Finansanalytikers Förening. Tidigare har hon haft olika roller på telekombolaget Ericsson och varit finansanalytiker på bland annat SEB Securities och Pareto Securities. Sedan sex år tillbaka är hon på Hallvarsson & Halvarsson.

Annons

– Framförallt är klokskapen från Anders Halvarsson något som jag tar med mig i min fortsatta karriär. På Hallvarsson & Halvarsson började jag som seniorkonsult och nu är jag Executive Director, men sedan kom glastaket och då vill jag göra någonting annat. Jag är emot all typ av åldersdiskriminering och jag vill inte luta mig tillbaka, jag har så mycket mer att ge, säger Helena Nordman-Knutson.

Genom åren har hon gått från en teknikfokuserad analytikerroll på Ericsson till en bredare roll inom allt mellan industri och retail – och på senare tid inriktat sig alltmer på hållbarhet.

– Det går inte längre att inte brinna för hållbarhet. ESG-frågor måste upp på varje styrelsebord, för om det inte finns på styrelsens bord så finns det inte heller någon annanstans i verksamheten. Jag är själv ingen expert på hållbarhet, men jag inser mer och mer att det är genom hållbarhet som bolag skapar långsiktigt värde och det måste därför vara en central del i alla bolags verksamhet, säger Helena Nordman-Knutson.

Annons

Safir omsatte förra året 8,7 miljoner kronor. Hallvarsson & Halvarsson omsatte 124 miljoner kronor.

Annons