Helena Arvidsson Älgne KPMG
Helena Arvidsson Älgne, styrelseordförande, KPMG. Foto: KPMG
Revision

Helena Arvidsson Älgne ny ordförande i KPMG

Helena Arvidsson Älgne tar över som ordförande i KPMG:s styrelse efter Björn Hallin.

Uppdaterad 2021-03-07
Publicerad 2021-03-04

KPMG har utsett Helena Arvidsson Älgne, anställd i 26 år hos KPMG och i bolagets styrelse sedan 2019, till styrelseordförande. Helena Arvidsson Älgne, som idag är huvudansvarig revisor för några av KPMG:s största kunder, blir företagets första kvinnliga styrelseordförande. Det framgår av ett pressmeddelande. Det är i stark kontrast med norska banken DNB som idag utsetts till världsledande på jämställdhet.  

– Jag är stolt över att få detta förtroende. KPMG verkar i en bransch som har en viktig roll inom näringsliv och samhälle. [...] KPMG har en tuff tillväxtstrategi där vi kommer att investera i globalt utvalda tillväxtområden. Vi har en spännande tid framför oss och målet är förstås att KPMG ska vara det självklara valet, säger Helena Arvidsson Älgne, i en presskommentar.

Utöver sin roll som en av KPMG:s främsta börsrevisorer har Helena Arvidsson Älgne under flera år varit verksam inom branschorganisationen FAR där hon fram till 2020 satt i styrelsen. 

Helena Arvidsson Älgne efterträder Björn Hallin som suttit i KPMG:s styrelse i sex år, varav fyra som ordförande. Han blir nu affärsområdeschef för Advisory.

Revisions- och rådgivningsbranschen i Sverige består idag av 14 000 företag som omsätter drygt 43 miljarder kronor och sysselsätter ungefär 37 000 personer, enligt en rapport som FAR offentliggjorde under torsdagen.

Platsannonser