Mattias Friberg går från Roschier till Hannes Snellman.
Nytt jobb

Hannes Snellman värvar M&A-expert från Roschier

Mattias Friberg blir ansvarig för Hannes Snellmans M&A och Equity Capital Markets-verksamhet i Sverige. Ytterligare partners är på väg in, avslöjar byråns MP Paula Röttorp.

Uppdaterad 2018-06-04
Publicerad 2018-06-01

Mattias Friberg, ledande expert inom börs- och bolagsrätt, blir partner på Hannes Snellman och ansvarig för byråns Public M&A och Equity Capital Markets verksamhet i Sverige. Han tillträder sin nya tjänst i dag, den 1 juni.

– Hannes Snellman är en framstående advokatbyrå med ett erfaret och skickligt team, vars svenskfinska konstellation ger en värdefull internationell dimension. Med en fortsatt hög aktivitet på transaktionsmarknaden ser jag fram emot att leda Public M&A och ECM-teamet och utveckla Hannes Snellmans erbjudande inom området, säger Mattias Friberg.

Ytterligare två partners från andra tunga byråer kommer att ansluta till Hannes Snellman under året, erfar Realtid. Därtill kommer ett stort antal biträdande jurister med olika lång erfarenhet.

–Vi ser en stark efterfrågan på M&A-rådgivning från våra klienter och en tillväxt inom publika transaktioner. Rekryteringen av Mattias Friberg är ett viktigt bidrag till byråns position på den nordiska marknaden Vi har haft en intensiv vår och rekryterar kraftigt inom flera arbetsgrupper just nu, inklusive tre partnerrekryteringar, säger Paula Röttorp, managing partner på Hannes Snellmans kontor i Stockholm.

– Dessvärre kan vi ännu inte namnge de andra två i och med att vi ännu inte vet när de kan börja, men återkommer så snart vi kan, avslutar Paula Röttorp.

Mattias Friberg kommer senast från rollen som Partner på Roschier och har dessförinnan varit verksam vid Vinge samt vid Davis Polk & Wardwell. Han tar med sig närmare 20 års erfarenhet av publika transaktioner och rådgivning inom nordisk och internationell M&A, equity capital markets och corporate advisory. Han har även bred erfarenhet av compliance- och regleringsfrågor samt komplex strategisk affärsrådgivning.

Platsannonser

Här är finansbolagen och advokatbyråerna som har fått mest i coronastöd
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av näringslivets hjärta; profilerna, pengarna och politiken.

Logga in