Annons

Annons

herlitz534.jpg

Gunilla Herlitz
Gunilla Herlitz

Gunilla Herlitz går in i Marginalen Banks styrelse

Tidigare Bonnier-vd:n Gunilla Herlitz blir ledamot i Marginalen Bank. "Det ska bli mycket spännande att vara med och utveckla banken ytterligare", säger hon.

I dag meddelar Marginalen Bank att den tidigare Bonnier-vn:n Gunilla Herlitz är vald till styrelseledamot i banken.

Hon har närmare 30 års erfarenhet från Bonnierkoncernen både som vd för olika tidningar och som journalist och chefredaktör.

Enligt bankens vd Ewa Glennow är "Gunilla Herlitz förmåga att skapa framgångsrika affärskoncept samt kvalitativt innehåll som intresserar och aktiverar människor" är värdefull för banken. Hon menar att relationen med kunden blir allt viktigare ju längre digitaliseringen fortskrider.

Annons

Annons

Gunilla Herlitz kommer närmast från en tjänst som vd för Expressen, Dagens Industri och Dagens Nyheter samt affärsområdesansvarig för Bonnier News. Hon har även varit chefredaktör för Dagens Nyheter och Dagens Industri samt varit journalist inom både affärs- och kvällspress. Gunilla Herlitz var även medlem i Bonniers koncernledning.

-- Jag ser fram emot att ingå i styrelsen i Marginalen Bank som mycket framgångsrikt har vuxit sig allt starkare. Det ska bli mycket spännande att vara med och utveckla banken ytterligare. Att banken är entreprenörsdriven med Ewa Glennow som ägare betyder att Marginalen Bank kommer fortsätta att vara en innovativ utmanare på marknaden, säger Gunilla Herlitz.

Annons

Annons

Annons

Annons