Styrelser

Grünthal till Rockers styrelse

Bolagsstämman i fintechbolaget Rocker, tidigare Bynk, har valt Schibsteds Sverigechef Raoul Grünthal till ny styrelseledamot.

Uppdaterad 2020-08-05
Publicerad 2020-08-05

Stämman omvalde samtidigt styrelseledamöterna Ann Krumlinde (ordförande), Richard Sandenskog, Christian Krüger, Ann-Sophie Hesser, Vivianne Holm, Dennis Ahlsén och Jonas Hultin. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Rocker har tagit upp konkurrensen med storbankerna med enklare, flexiblare och mer prisvärda finansiella tjänster för vanliga konsumenter. Visionen är att bli den ledande neobanken i Europa. Det är en inriktning som passar väl med Schibsteds strategi att växa inom finansiella tjänster. Vi ser goda tillväxtmöjligheter inom flera områden, bland annat i det pågående samarbetet mellan Rocker och Blocket om betalningar, säger Schibsteds Sverigechef Raoul Grünthal i en skriftlig kommentar.

– Raoul Grünthal har en djup förståelse och kunskap om såväl finansiella tjänsters utveckling som techföretags förutsättningar. Han tillför lång erfarenhet av ledning, styrning och utveckling av konsumentnära tjänster som kommer att komma till stor nytta i styrelsearbetet i Rocker. Jag är mycket glad över att få välkomna honom till styrelsen, säger Ann Krumlinde, styrelseordförande i Rocker.

Raoul Grünthal har varit chef för Schibsteds svenska verksamhet sedan 2009, och är idag även chef för Schibsted Next. Han har en bakgrund som chefredaktör och vd för TT samt som analyschef på bankaktiebolaget JP Nordiska. Raoul Grünthal startade Finanstidningen 1989, där han var chefredaktör och senare även vd. Han är bland annat styrelseledamot i Kungliga Dramatiska Teatern och styrelseordförande i Carlssons Skola.

Schibsted är tillsammans med LMK största ägare i Rocker, med 32 respektive 17 procent av aktieinnehavet.

Platsannonser

Lås upp allt innehåll
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in