Grant Thornton
"Vi har lärt oss mycket av pandemin men framförallt att vi som arbetsgivare måste vara flexibla för att möta både kundernas och medarbetarnas behov", säger Esko Ruusila, Granth Thorntons regionledare i Norrland. Foto: Grant Thornton
Revision

Grant Thornton: Jobba i Norrland – bo var du vill

I dag har Grant Thornton drygt 140 medarbetare på fem orter i Norrland, men det behövs minst 40 till för att klara den ökade efterfrågan. Utmaningen är att hitta rätt kompetens. 

Realtid.se
Uppdaterad 2021-11-09
Publicerad 2021-11-09

– Efterfrågan på rådgivning till företag växer kraftigt nu, inte minst inom hållbarhetsområdet. Men vi ser också ökad efterfrågan på traditionella revisions- och ekonomitjänster. För att möta denna efterfrågan ser vi ett rekryteringsbehov på närmare 40 personer, främst inom revision och redovisning, säger Esko Ruusila, regionledare Norrland i en skriftlig kommentar.

Samtidigt är ett av svenska företags största hinder för tillväxt just brist på kompetens. Det är något som Grant Thornton också känner av och Norrland som region är inget undantag. 

Grant Thornton har fem kontor i Norrland – men de ska främst användas som mötesplatser för medarbetare och kunder i Norrland. Inför den här storrekryteringen har bolaget kommut fram till att det inte ska spela någon roll var man sitter och jobbar – eller om mötena är digitala eller fysiska.

Tanken är att denna nya modell ska öppna upp för såväl nya samarbeten som nya rekryteringsmöjligheter och till och med kan komma att bli avgörande i kampen om kompetensen. 

–Vi har lärt oss mycket av pandemin men framförallt att vi som arbetsgivare måste vara flexibla för att möta både kundernas och medarbetarnas behov, konstaterar Esko Ruusila.

Platsannonser

Logga in