Jon Sigurdsen. Foto: DNB.
Jon Sigurdsen. Foto: DNB.
Nytt jobb

Fondchef på DNB startar egen fond

DNB:s fondchef för nu nedlagda DNB ECO Absolute Return lämnar DNB Asset Management. Han startar ett eget investeringsbolag för gröna investeringar.

Uppdaterad 2020-08-25
Publicerad 2020-08-13

Före detta fondchefen Jon Sigurdsen lämnar DNB efter femton år. Han startar nu eget – UCVO AS – vilket ska uttydas Undiscovered Carbon Value Opportunities. Till att börja med handlar det om att förvalta egna pengar.

– Jag tror att marknaden inte prissätter det gröna skiftet riktigt korrekt. Några aktier prissätts för högt och andra för lågt. Jag väljer därför att gå 'all in' i de bolag som jag över tid tror ska prissättas annorlunda, säger Jon Sigurdsen till Realtid.

– Det finns några väldigt intressanta möjligheter runt det gröna skiftet som inte marknadsförs kommersiellt på finansmarknaden. Till exempel har material- och energibesparingssektorerna många helt nödvändiga företag som världen är beroende av. Ska man marknadsföra en fond kommersiellt är det bränsleceller och liknande som gäller, men det skiftet tror jag ligger långt fram i tiden och ser här en bubbla på marknaden.

Han förvaltade tidigare både DNB Renewable Energy – en lång fond för förnybara energikällor – och den marknadsneutrala varianten DNB ECO Absolute Return, vilket Hedge Nordic tidigare har rapporterat. Men den senare underpresterade och lades ned tidigare i år. 

Christian Rom tog över ansvaret för DNB Renewable Energy på tisdagen.  

 – Det har varit väldigt roligt att bygga upp DNB Renewable Energy över tretton år och investerarna har fått god avkastning, särskilt de sista åren. DNB har också varit en bra arbetsgivare, och jag tror att DNB har alla förutsättningar för att lyckas på marknaden framöver när fonden nu leds av Christian Rom, säger Jon Sigurdsen.

Enligt ett pressmeddelande från DNB består nu ESG-teamet på DNB Asset Management av fem personer, men det ska förstärkas med fler personer.
 

Platsannonser