FinansNyhet

Fd Klarnachef tar över Vattenfall

Anna Borg, ny vd och koncernchef för Vattenfall. Foto: Vattenfall
Publicerad

Anna Borg har utsetts till ny vd och koncernchef för Vattenfall. 

Camilla Jonsson

Hon har tidigare varit chef för Vattenfalls affärsområde Markets, den nordiska försäljningsverksamheten, den svenska värmeverksamheten och den europeiska privatkundsförsäljningen. Anna Borg har också varit Nordenchef på Klarna. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Anna Borg har en bredd och ett djup som gör att hon passar mycket bra som vd på Vattenfall. Hon har varit med att lägga fast bolagets nya strategi och är rätt person att nu ta vid och fortsätta genomförandet. Anna är en god ledare och känner Vattenfall och branschen både som mångårig medarbetare, chef och medlem i koncernledningen, säger Vattenfalls styrelseordförande Lars G Nordström i en skriftlig kommentar.

– Jag är mycket glad över att få uppgiften att leda Vattenfall in i nästa fas av att förverkliga vårt mål – att göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation. Vi har en tydlig strategi och jag ser fram emot att tillsammans med alla duktiga medarbetare se till att vi har ett stort fokus på att leverera på våra ambitiösa planer, säger Anna Borg.

Annons

Anna Borg efterträder Magnus Hall som den 21 juli meddelade att han lämnar Vattenfall. Anna Borg tillträder den 1 november. Rekryteringsprocessen av en ny finansdirektör inleds omedelbart.

Annons