Teresa Isele efterträder Swedsecs nuvarande vd Katarina Lidén som lämnar i november. Foto: Swedsec
Finans

Fd EQT-jurist tar över Swedsec

Juristen Teresa Isele har utsetts till ny vd för Swedsec Licensiering och tillträder i början av 2021.

Uppdaterad 2020-10-16
Publicerad 2020-10-16

Styrelsen för Swedsec Licensiering har utsett Teresa Isele till ny vd för Swedsec. Hon är i dag chef för verksamhetsstöd & utveckling på Första AP-fonden där hon sedan 2015 har haft flera viktiga roller inklusive som tf vd, chefsjurist och chef för compliance. Teresa Isele har dessförinnan varit jurist på EQT och Advokatfirman Vinge i Stockholm. Teresa Isele är jurist med examina från såväl Humboldt-Universität zu Berlin som Stockholms Universitet och ett diplom i English Legal Studies från Kings College i London. Det framgår av ett pressmeddelande.

Teresa Isele efterträder Swedsecs nuvarande vd Katarina Lidén som i november lämnar Swedsec för att tillträda som ny vd för Föreningen God sed på värdepappersmarknaden.

Urban Funered, vice ordförande i Swedsecs styrelse och tillika vd för Swedsecs moderbolag Svensk Värdepappersmarknad Service, kommer att interimistiskt inträda som vd för Swedsec med början den 13 november 2020 och till dess att Teresa tillträder som vd i början av 2021.

– Tillsammans med de företag som är anslutna till Swedsec har vi en viktig uppgift i att ytterligare stärka förtroendet för den svenska finansmarknaden, säger Teresa Isele.

 

 

Platsannonser

Lås upp allt innehåll
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in