Julia Ehrhardt, chief retail banking Hoist Finance och Alok Alström, grundare Appjobs. Foto: Respektive bolag
Julia Ehrhardt, chief retail banking Hoist Finance och Alok Alström, grundare Appjobs. Foto: Respektive bolag
Finans

"Ett perfekt samarbete"

Hoist Finance ingår i nytt samarbete med gigplattformen Appjobs.

Uppdaterad 2020-05-06
Publicerad 2020-05-06

Hoist Finance presenterar idag ett nytt samarbete med gigplattformen Appjobs, världens största digitala plattform för gig-ekonomin, som grundades i Sverige. 

Samarbetet presenteras i kölvattnet av coronakrisen och har för syfte att förenkla jobbsökandet och i slutändan generera nya intäktsmöjligheter till Hoist Finance kunder.

– Vi presenterar detta samarbete för att på ett konkret sätt hjälpa våra kunder i denna svåra kris. Vi vill göra det vi kan för att hjälpa de som förlorat jobbet eller sitter i karantän hemma att hitta nya arbetsuppgifter via Appjobs. Samarbetet är en perfekt matchning då bolagens strategiska marknader är desamma, säger Julia Ehrhardt, Chief Retail Banking and Business Development Officer.

Appjobs finns idag i 300 städer, 40 länder och har över 1,5 miljoner användare. Under coronakrisen har plattformen förmedlat över 100 000 jobb, enligt bolagets vd Alok Alström.

– Gig-ekonomin växer världen över och när folk nu förlorar jobben eller hamnar i karantän i hemmen ökar behovet av en dynamisk marknad. Coronakrisen har ställt nya krav på oss som tjänst och vi har sett ett stort inflöde av nya medlemmar under pandemin, många är i behov av extrajobb, säger Alok Alström, grundare och vd för Appjobs.

Appen samlar olika gig-plattformar och har idag över tusen olika tjänster integrerade i systemet. Appjobs förmedlar omkring 15 000 jobb i veckan och har över en halv miljon användare som letar efter extrajobb.

– Vi har integrerat tjänsten i vår kundportal för att göra det enkelt för våra kunder att hålla koll på sin ekonomi och samtidigt hitta alternativa inkomstkällor. Vi vill hjälpa våra sex miljoner kunder vidare privatekonomiskt och ser detta som början på någonting större, säger Julia Ehrhardt, chief retail banking and business development officer.

– För oss kändes det här samarbetet helt rätt. Hoist Finances gränssnitt gjorde det möjligt att snabbt och enkelt integrera vår plattform i deras. De är snabbfotade och tänker nytt vilket bidrog till att samarbetet kändes helt rätt, säger Alok Alström, grundare och vd, Appjobs.

I appen finns de flesta branscher representerade. Alok Ahlström beskriver att appen först fokuserade på kapitaltunga segment som biluthyrning för att sedan utvidgas till främst leveranser och enklare extrajobb. Idag ingår även uthyrning av sjukvårdspersonal och mer kvalificerade arbetsmöjligheter.

– Konverteringsgraden i plattformen är mycket hög och omkring hälften av alla som registrerar sig får också jobb. Det här är ett verktyg i lådan som vi tror mycket på, säger Julia Ehrhardt.

– Vi vill maximera nyttan för våra användare och hjälper vi en enda människa är det bra, men hjälper vi 10 000 är det ännu bättre, säger Alok Alström.

Platsannonser