Pål Bergström
Foto: Regeringskansliet
Bank

Efter två år som chef för Handelsbanken Markets – nu går han till Swedbank

Swedbank har rekryterat Handelsbankens Pål Bergström till uppdraget som chef för affärsområdet Stora företag och institutioner.

Uppdaterad 2021-05-20
Publicerad 2021-05-18

Pål Bergström har haft flera ledande positioner på Handelsbanken, senast som chef för Markets, ett uppdrag han har haft sedan i maj 2019.  

När han tillträdde som chef för Handelsbanken Markets skrev Realtids Per Lindvall så här:

"Pål Bergström har inte fått någon lätt uppgift när han nu utses till chef över Handelsbanken Markets. Han har att ta hand om och förändra en kultur som har innehållit en hel del mindre smickrande företeelser, som sexuella trakasserier och mobbning. Därtill kommer en personal som upplevde att de fick en smalbensspark av den nya ledningen för banken när de drog in avsättningen till Oktogonen."

Han börjar sin nya tjänst på Swedbank senast den 18 augusti och kommer att ta plats i Swedbanks koncernledning. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Jag är mycket glad över att få välkomna Pål till Swedbank. Hans omfattande kunskaper och erfarenheter kommer att vara avgörande för att ta Stora företag och institutioner till nästa nivå i enlighet med bankens strategiska inriktning, säger Jens Henriksson, vd och koncernchef för Swedbank i en presskommentar.

Pål Bergström efterträder Ola Laurin som lämnade sitt uppdrag på Stora företag och Institutioner i januari, efter att Jens Henriksson sagt att han vill se ett nytt ledarskap.

Pål Bergström har tidigare arbetat i flera roller på finansdepartementet, bland annat som chef för finansmarknadsavdelningen, kreditriskrådgivare på EKN och som biträdande chefsekonom på Riksgälden.

– Jag ser mycket fram emot att börja på Swedbank och verka för att möjliggöra för både människor och företag att växa, säger Pål Bergström om uppdraget som chef för Stora företag och institutioner.

Pål Bergström har en doktorstitel i ekonomi från Uppsala universitet. 

Platsannonser

Logga in