FinansNyhet

East Capital rekryterar prisad fondförvaltare

Peter van Berlekom börjar på East Capital i juni. Foto: Alfred Berg.Peter van Berlekom börjar på East Capital i juni. Foto: Alfred Berg.
Peter van Berlekom börjar på East Capital i juni. Foto: Alfred Berg
Publicerad

Peter van Berlekom blir ny cio för developed markets på East Capital Group.

Olof Ehrs

East Capital rekryterar den prisade fondförvaltaren Peter van Berlekom till ny cio för developed markets på East Capital Group. Detta framkommer av ett pressmeddelande.

Han tillträder sin tjänst i början av juni och kommer främsta arbeta med Espirias fonder och leda bolagets utveckling av förvaltning inom bland annat ESG-sektorn.

– East Capital Group erbjuder en spännande plattform att verka från, och jag ser stor potential att utveckla förvaltningen inom Developed Markets. Tillsammans med den kompetens inom ESG som finns i East Capital idag tror jag vi har stora möjligheter att ta förvaltningsstrategierna till en ny nivå, säger Peter van Berlekom, i en kommentar.

Annons

Peter van Berlekom har en lång erfarenhet som fondförvaltare och kommer senast från en tjänst som senior portföljförvaltare inom aktier på Erik Penser Bank.

Han har tidigare varit ansvarig för Nordeas Europa-, Norden- och Sverigeförvaltning samt varit för för aktieförvaltningen på Alecta. Därtill startade hav två ESG-fonder med inriktning på svenska aktier, Swedish Stars på Nordea och Hållbar Tillväxt Sverige på Alfred Berg.

År 2016 vann hans fond Hållbar Tillväxt Sverige pris i kategorin Sverigefonder då portföljen steg med 17,2 procent under 2015.

Annons

– Vi är mycket glada att få välkomna Peter van Berlekom till East Capital Group. Peter har en gedigen bakgrund inom förvaltning av svenska och internationella aktier, och har helt rätt profil för att vidareutveckla våra strategier på detta område tillsammans med det befintliga teamet, säger Peter Elam Håkansson, group cio på East Capital.
 

 

Annons