Urban Greens vd Therese Lundstedt går in i Spotlight styrelse. Foto: Urban Green.
Urban Greens vd Therese Lundstedt går in i Spotlight styrelse. Foto: Urban Green.
Nytt jobb

”Det är en styrka att se hur bolag agerar i olika noterade miljöer”

I samband med att Spotlight börsnoterar sig självt – på sin egen marknadsplats – tar bolaget in småbolagsräven Therese Lundstedt i styrelsen.

Uppdaterad 2020-07-01
Publicerad 2020-06-29

– De har byggt en kul struktur med ett nav av bolag som stöttar tillväxtbolag. Jag har jobbat mycket just med tillväxtbolag och även kommunikation, vilket jag tror har varit en faktor för att jag kom på tal för styrelseplatsen. Jag gillar små och medelstora bolag som står inför en tillväxtresa, säger Therese Lundstedt.

I Spotlight-koncernen ingår marknadsplatsen Spotlight Stock Market, fondkommisionärsfirman Sedermera Fondkommission och juristfirman MCL (Markets & Corporate Law).

– Man hjälper verkligen bolagen med allt de behöver, säger Therese Lundstedt.

Hon är sedan ett år vd för det Pepins-noterade byggbolaget Urbangreen, med grön och hållbar inriktning. Hon var tidigare vd för nätmäklaren Aktieinvest i 4,5 år och sitter dessutom i styrelsen för cleantechbolaget Climeon, listat på First North.

– Jag tror att det är en styrka att se hur bolag agerar i olika noterade miljöer.

När Therese Lundstedt var vd på Aktieinvest hade hon mycket kontakt med såväl Spotlights vd Peter Gönczi som dess storägare Staffan Persson. 

– Jag lämnade finansbranschen operativt för ett år sedan och har sedan dess letat efter ett styrelseuppdrag istället, för att hålla mig kvar i branschen.

Sedan sin tid i finansbranschen, hon har även arbetat på Aktiespararna och på SEB, säger hon sig ha förvärvat nyttiga kunskaper inom allt från handelsfrågor till regulatoriska spörsmål och emittentservice.

– Jag kan kretsloppet väl.

När vi skrev om Urbangreen i samband med Pepins i november 2019 hade ni 17 medarbetare. Hur ser det ut nu?
– Vi växer, inräknat tim- och säsongsanställda är vi uppåt 30.

Är det dags att byta från Pepins till Spotlight?
– Det är en styrelsefråga. Oavsett lista och noteringsplats så gäller det ju att skapa aktieägarvärde och just nu händer det mycket spännande även hos oss. 

Platsannonser