Finans Nyhet

De är Årets vd:ar

Taggar i artikeln

Liza Jonson
Mikael Lezdins, Liza Jonson, Erik Ringertz samt Peter HellgrenMikael Lezdins, Liza Jonson, Erik Ringertz samt Peter Hellgren
Mikael Lezdins, Liza Jonson, Erik Ringertz samt Peter Hellgren är Årets vd:ar 2016.
Publicerad

Igår kväll presenterades de fyra som stolta kan titulera sig Årets vd 2016. Det blev Erik Ringertz, Peter Hellgren, Liza Jonson samt Mikael Lezdins.

Utmärkelsen Årets vd syftar till att lyfta fram och belöna goda exempel bland Sveriges vd:ar och genom det goda exemplets makt påverka till ett gott ledarskap och en positiv utveckling av svenskt näringsliv.

Erik Ringertz, Netlight Consulting, vann i kategorin stora företag. Juryns motivering är:

”Med ett närvarande och modigt ledarskap som bygger på förtroende för människan har Årets vd i kategorin stora företag visat att det finns ett tydligt samband mellan tillit och lönsamhet. Med ambitionen och viljan att påverka samtiden för att skapa en bättre värld för alla i en homogen bransch, jobbar pristagaren för mångfald och för att medarbetaren ska bli den bästa versionen av sig själv. Genom att varken gå framför eller bakom – utan i mitten – är årets pristagare en ledare som flyger med flocken.”

Annons

Peter Hellgren, Consid, vann i kategorin mellanstora företag. Juryns motivering lyder:

”Genom ett uppmuntrande och generöst ledarskap har Årets vd mellanstora företag skapat en trygg företagskultur där medarbetarna utmanas i sin utveckling – med stark tillväxt och lönsamhet som resultat. Med en stark vision och förmåga att få alla med på tåget bidrar pristagaren till att skapa sammanhang i en digital samtid som påverkar alla marknader. För Årets vd  är entreprenörskap, engagemang och effekt ledord som tar företag och människor framåt – och som pristagaren själv säger: resan har bara börjat.”

I kategorin mindre företag vann Liza Jonson, SPP Fonder, med motiveringen:

Annons

”Med fokus på samhällsutveckling har Årets vd mindre företag visat att det är möjligt att integrera hållbarhet och bryta ny mark i en traditionell och hårt reglerad bransch. Genom ett tydligt och inkluderande ledarskap har pristagaren skapat förutsättningar för alla medarbetare att bidra till affären och förflytta bolaget framåt med positiv kraft. Årets vd har förmågan att lyfta fram människan och skapa resultat genom den växtkraft som finns inom varje individ.

Priset till Årets Unga vd, som inte får vara äldre än 30 år, gick till Mikael Lezdins på Energi Funktion Komfort.

Bakom utmärkelsen står ledarskapssajten Motivation.se som för femte året i rad delar ut priset. Över 300 personer hade samlats i Vinterträdgården på Grand Hôtel och förutom prisutdelningen fick man också lyssna till några av näringslivets toppar som delade med sig av sina erfarenheter.

Annons

Ämnet för kvällen var ”Våga ta ledarrollen på framtidens marknad redan idag” och handlade om vilket ledarskap som behövs i en värld som många av oss upplever som alltmer turbulent och utmanande.

– Alla fyra vinnarna av utmärkelsen Årets vd 2016 är väl värda det här priset. De har alla visat på ett positivt och ansvarsfullt ledarskap som tagit både individer och företag framåt. Vi hoppas att priset ska stärka och uppmuntra dem i det fortsatta arbetet att driva vidare sina visioner även i framtiden. Vi behöver ledstjärnor att ta rygg på och alla årets vinnare är fantastiska förebilder för ett hållbart och gott ledarskap, säger Per Winblad, ordförande i juryn och chefredaktör på Motivation.se.

Annons