Jacob Philipson. Foto: Datscha
Jacob Philipson. Foto: Datscha
Digitalisering

Datschas tidigare vd tar över QBNK

Styrelsen för QBNK Holding  har utsett Jacob Philipson till ny vd.

Uppdaterad 2021-01-08
Publicerad 2021-01-07

Jacob Philipson efterträder Jonas Bergh, som i november 2020 meddelade sin avsikt att lämna sin roll som vd under 2021. Jacob Philipson tillträder som vd senast den 1 april 2021.

QBNK Holding är ett SaaS-bolag inom Digital Asset Management (DAM) och erbjuder produkten QBank som är en molnbaserad lösning för lagring, hantering och publicering av bilder, filmer och andra digitala tillgångar. QBNK har visat en stark SaaS-tillväxt senaste åren och bland kunderna återfinns större globala bolag. QBNK är marknadsledande i Norden och växer snabbt på den amerikanska marknaden. Huvudkontoret finns i Stockholm.

Jacob Philipson är sedan januari 2020 partner vid Stronghold Invest och var dessförinnan vd för Datscha, i vilket Stronghold Invest var huvudägare, i åtta år. Datscha är en världsledande SaaS-leverantör av webbaserade tjänster för information och analys av kommersiella fastigheter. Datscha förvärvades i december 2019 av Real Capital Analytics.

Jacob Philipson har tidigare haft ledande befattningar inom bland annat Oracle, EHPT samt eBuilder. Jacob Philipson har en utbildning från Chalmers Tekniska Högskola samt Vrije Universitet Bryssel.

–Jag är mycket glad över möjligheten att få leda QBNK och jag ser en stor potential i bolaget, säger Jacob Philipson i en presskommentar.

Vd Jonas Bergh lämnar sin roll som vd i samband med att Jacob Philipson tillträder.

Platsannonser