Nytt jobb

Clausen blir ordförande för Blackrock i Norden

Förre detta vd och koncernchef på Nordea, Christian Clausen, blir ordförande för fondförvaltarens nordiska verksamhet.

Uppdaterad 2016-09-05
Publicerad 2016-09-05

Blackrock har utsett Christian Clausen, tidigare vd för Nordea, till ordförande för den nordiska verksamheten. Det framgår av ett pressmeddelande.

Utnämningen är en del av Blackrocks strategiska satsning på den nordiska verksamheten och ökad lokal tillväxt och förstärker erbjudandet mot nyckelkunder, lagstiftare och den offentliga sektorn i Norden. Ökade regleringar i form av striktare krav på riskhantering och rapportering är ytterligare ett område där allt fler kunder söker vägledning. I den nya rollen kommer Clausen att jobba nära Blackrocks ledningsgrupper för Norden och EMEA.

Christian Clausen var vd på Nordea från 2007 - 2015. Före sin tid som vd har Christian Clausen haft flera chefspositioner inom områdena capital markets, wholesale banking, private banking och kapitalförvaltning.

Blackrock i Norden förvaltar tillgångar åt kunder inom både fastigheter och förnybar energi.

– Det gläder oss att Christian har anslutit till BlackRock som ordförande för den nordiska verksamheten. Han är ansedd som en av de ledande verkställande direktörerna inom den nordiska finansbranschen och kommer bidra med unik kunskap och expertis kring den nordiska marknaden och dess finansiella regelverk. Hans djupa förståelse och breda nätverk kommer att vara till stor nytta för våra kunder och vår verksamhet, säger David Blumer, chef för Blackrocks verksamhet i EMEA.

– Under alla mina år inom den nordiska finansbranschen har jag ansett BlackRock vara en utmärkt investerare och förvaltare av sina kunders intressen. Jag ser fram emot att utveckla BlackRocks verksamhet i Norden tillsammans med det lokala teamet, säger Christian Clausen i en kommentar.

 

Platsannonser

Logga in