Finans Nyhet

Christian Cederholm blir ensam chef för Patricia Industries

Christian Cederholm. Foto: InvestorChristian Cederholm. Foto: Investor
Christian Cederholm. Foto: Investor
Publicerad

Christian Cederholm, idag co-head för Patricia Industries, har utsetts till chef för Patricia Industries.

Realtid.se

Noah Walley, idag också co-head för Patricia Industries, kommer att delvis gå i pension men också kliva in i en roll som Senior Advisor till Patricia Industries och Investor. Det framgår av ett pressmeddelannde.

–Vi bildade Patricia Industries för sex år sedan för att öka takten i våra ansträngningar att utveckla våra helägda dotterbolag. Under Christians och Noahs gemensamma ledning sedan 2017, har Patricia Industries investerat i tre nya plattformsbolag utöver flera tilläggsinvesteringar inom de existerande dotterföretagen i Norden och Nordamerika. Jag är glad att Christian med sin energi, ledarskap och starka affärsmannaskap har tackat ja till att leda Patricia Industries. Jag vill också tacka Noah för hans långa engagemang för Investor och Patricia Industries. Han har verkligen tjänat oss på ett utmärkt sätt och haft en avgörande roll i att skapa långsiktigt värde. Jag ser mycket fram emot att fortsätta arbeta tillsammans med honom i hans nya roll som Senior Advisor, säger Marcus Wallenberg, Patricia Industries ordförande och vice-ordförande i Investor i en skriftlig kommentar..

–Jag har haft det stora nöjet att arbeta tillsammans med Christian i närmare 20 år och vet att han kommer att fortsätta att göra ett utmärkt jobb som chef för Patricia Industries, ett av våra tre affärsområden, säger Johan Forssell, Investors koncernchef och vd. 

Annons

Christian Cederholm är en långväga medarbetare inom Wallenbergsfären. Han började på Investor som intern, avancerade från analytiker till investeringsansvarig för ett av teamen på Investor. Sedan 2017 har han lett Patricia Industries tillsammans med Noah Walley.

Thomas Kidane har samtidigt utsetts till chef för Patricia Industries Norden och Yuriy Prilutskiy till chef för Patricia Industries Nordamerika. 

–Jag har verkligen uppskattat att arbeta tillsammans med Noah och jag är hedrad över förtroendet att få leda Patricia Industries. Tillsammans med Thomas, Yuriy och hela Patricia Industries- och Investor-teamet, kommer vi att fortsätta att oförtrutet arbeta för att vara ett riktigt bra hem för riktigt bra bolag och att investera i människor och teknologi för att bygga starka hållbara bolag, säger Christian Cederholm.

Annons

Utnämningarna träder i kraft under det första kvartalet 2021.

Annons