Annons

Annons

kungsleden_534.jpg

Amanda Lundeteg och Biljana Pehrsson
Allbrights vd Amanda Lundeteg och Biljana Pehrsson, vd på Kungsleden, som utsetts till börsens mest jämställda bolag

Börsens mest jämställda bolag

Fastighetsbolaget Kungsleden har utsetts till börsens mest jämställda bolag av Allbright. Spelbolaget NetEnt och telekomjätten Tele2 blev tvåa respektive trea.

Jämställdhetsstiftelsen Allbright delar årligen ut ett pris till det börsnoterade bolag som gått i bräschen för jämställdhet under det gångna året. Igår utnämndes Kungsleden till årets förstapristagare.

– Jag är mycket glad över priset som blir ytterligare ett bevis på att vi har gjort vår hemläxa inom jämställdhet. Vi är jämställda på alla nivåer i bolaget och jag är övertygad om att mångfalden bidrar på ett positivt sätt till Kungsledens utveckling, säger vd:n Biljana Pehrsson.

Spelbolaget NetEnt blev det näst mest jämställda bolaget och Tele2 som slutade intog en tredjeplats.

Annons

Annons

Processen inför AllBrightpriset har bestått av enkätundersökningar där bolagens jämställdhetsarbete har utvärderats av såväl vd som medarbetare. Det vinnande bolaget Kungsleden hade en svarsfrekvens på 94 procent bland medarbetarna, och majoriteten av dessa hade bara positiva saker att säga om bolaget.

Företagets anställda upplever att män och kvinnor har samma möjlighet till karriär och att ledningen arbetar aktivt mot diskriminering. Allbright uppger att Kungsleden under lång tid arbetat med jämställdhet genom återkommande lönerevisioner, tydligt jämställdhetsfokus i den årliga medarbetarenkäten och genom att vd och ledningsgrupp tar ansvar för frågan.

– För oss i juryn var det detta som fick vågen att tippa över till Kungsledens fördel. Inget annat bolag hade en lika hög svarsfrekvens eller lika positiva medarbetarsvar, säger juryns ordförande Michaëla Blomquist.

Totalt var 32 bolag nominerade och tio bolags vd:ar och medarbetare svarade på AllBrights enkäter om jämställdhetsläget på arbetsplatsen. 

Annons

Annons

Annons

Annons