Annons

Annons

astrazenica.jpg

Katarina Ageborg blir ny vd för AstraZeneca. Hon tar över efter vd:n Jan-Olof Jacke som lämnar för att anta sina nya tjänst som vd på Svenskt Näringsliv.

Astrazeneca får ny vd

Astrazeneca har idag utsett Katarina Ageborg som ny vd för Astrazeneca Sverige. Hon tar över efter nuvarande vd:n Jan-Olof Jacke som lämnar för vd-rollen på Svenskt Näringsliv.

Katarina Ageborg har suttit i bolagets koncernledning sedan 2011 och fortsätter även i sina nuvarande roller som hållbarhetschef och Chief Compliance Officer.

– Jag är väldigt glad att Katarina nu även kommer ansvara för att utveckla Astrazenecas position i Sverige. Samtidigt vill jag tacka Jan-Olof för hans insatser genom många år. Han har varit en framstående ambassadör och bidragit till att utveckla bolaget inte bara i Sverige, men även internationellt, säger koncernchef Pascal Soriot som även är ordförande för Astrazeneca, i ett pressmeddelande.

– Det blir en spännande utmaning att ta över den här rollen och jag är samtidigt ödmjuk inför uppgiften. Jan-Olof har lyckats stärka Astrazenecas synlighet och varumärke i Sverige, samtidigt som han också hjälpt till att utveckla bolagets närvaro på den internationella marknaden, säger Katarina Ageborg.

Jan-Olof Jacke lämnar bolaget under hösten för att börja som vd för Svenskt Näringsliv.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons