Nytt jobb

Aros förstärker ledningen

Ny COO och vice vd kommer från Oscar Properties. Samtidigt utses även finanschefen till vice vd.

Publicerad 2016-08-19

Fastightesutvecklaren Aros Bostad - med tung backning från institutionella investerare som finska ömsesidiga pensionsförsäkringsbolaget Varma, Första AP-fonden och SEB:s pensionsstiftelse - anställer Magnus Andersson från Oscar Properties som operativ chef och vice vd.

I samband med rekryteringen utses finanschefen Ken Wendelin också till vice vd. Wendelin rekryterades till Aros Bostad från SEB för nästan ett år sedan

Martin Andersson ska även ingå i ledningsgruppen tillsammans med Ken Wendelin, Aros vd Samir Taha, investeringschefen Per Rutegård och bygg- och inköpsdirektör Thomas Hollaus.

- Aros Bostad har under de senaste åren varit inne i en intensiv utvecklingsfas och antalet utvecklingsprojekt växer löpande. Såväl storleken som komplexiteten i projektutvecklingsportföljen tilltar. Antalet bostadsprojekt som går in i en projekterings- och produktionsfas kommer att öka kraftigt de kommande åren och organisationen kommer att behöva expandera ytterligare. Magnus kommer med sin bakgrund från bygg- och bostadsutvecklingssidan, affärsutveckling och att bygga organisationer att utgöra en välkommen senior förstärkning av Aros Bostads ledning när vi nu går in i nästa expansionsfas för bolaget, säger Samir Taha i en kommentar.

Aros Bostad avslutade i slutet av förra året en kapitalanskaffningsrunda och tog in 1,1 miljard kronor från både nya och befintliga investerare. Huvudinvesterarna i den senaste rundan var Första AP-fonden, SEB Trygg Liv och SEB pensionsstiftelse samt flera privata investerare.

 

Platsannonser