Access Partners
Douglas von Euler-Chelpin, partner på Access Partners. Foto: Access Partners
Bank

Årets dealmaker ny partner på Access

Access Partners senaste partner är Douglas von Euler-Chelpin, som tidigare har arbetat på såväl J.P. Morgan i London som Qvartz i Köpenhamn.

Uppdaterad 2020-11-30
Publicerad 2020-11-27

Förra årets utsåg Mergermarket honom till M&A dealmaker of the year. Nu blir Douglas von Euler-Chelpin partner på Access Partners i Stockholm, ett företag som han har jobbat för i fem år. Innan dess var han bland annat på JP Morgan i London.

– Att jobba på JP Morgan är lite som att göra lumpen. Man får en utskällning om man gör fel men kan i efterhand blicka bakåt och inse att det var värdefullt med de insikterna därifrån, säger Douglas von Euler-Chelpin till Realtid.

På Access Partners har han ett 30-tal kollegor. De flesta är generalister, men med egna expertområden genom erfarenhet från olika branscher och sektorer. I Douglas von Euler-Chelpins fall handlar expertisen bland annat om komplexa situationer och carve-outs, alltså när ett bolag skär bort någon del av verksamheten.

– Vi på Access Partners är en utmanare till storbankerna även om vi själva numera har blivit rätt stora. På Access Partners har vi en mer familjär kultur, men framförallt kan vi erbjuda väldigt hög integritet och sekretess, säger Douglas von Euler-Chelpin.

Vid sidan av ett jobb som managementkonsult på Qvartz i Köpenhamn innehåller hans CV även ett projektledarskap på Svenska Handelskammaren i Saõ Paulo, Brasilien.

– Jag arbetade där samtidigt som jag studerade. Om man åker till Shanghai eller Peking så finns det alltid någon som man känner, men Saõ Paulo var så långt bort man kunde åka om man inte ville känna någon på förhand. Det var kul men utmanade, säger Douglas von Euler-Chelpin.

Liksom många andra påverkas Access Partners av coronapandemin. Ett exempel som han lyfter fram kommer från i våras:

– Då lyckades vi genomföra två transaktioner där ingen träffade varandra fysiskt. Bara något år tillbaka hade jag själv trott att det vore helt omöjligt, men det är häftigt att det går att göra affärer bra ändå, säger Douglas von Euler-Chelpin.

Platsannonser

Logga in