Nytt jobb

Annika Poutiainen lämnar som ordförande i Föreningen för god sed på värdepappersmarknaden

Göran Melin har utsetts till tf ordförande för Nämnden för svensk redovisningstillsyn efter Annika Poutiainen.

Uppdaterad 2021-06-08
Publicerad 2021-06-07

Annika Poutiainen, ordförande i Föreningen för god sed på värdepappersmarknaden, har nu valt att gå vidare till andra uppdrag och ersätts av Göran Melin, tidigare vice ordförande. Melin blir tf ordförande från och med 7 juni 2021. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Vi är glada över att Göran Melin kommer att ta över som ordförande till dess att vi har rekryterat en ny ordförande för nämnden. Göran har under sin tid som vice ordförande bidragit med djup och bred kompetens på området och kommer att axla rollen på ett utmärkt sätt, säger Katarina Lidén, vd för Föreningen för god sed på värdepappersmarknaden, i en presskommentar.

– Vi vill samtidigt tacka Annika Poutiainen för hennes värdefulla insatser för Nämnden för svensk redovisningstillsyn under dess uppbyggnad och under verksamhetens första två och ett halvt år, framför Patrik Tigerschiöld, ordförande för Föreningen för god sed på värdepappersmarknaden.

Föreningen för god sed på värdepappersmarknaden är paraplyorganisation inom den svenska självregleringen på aktiemarknadsområdet.

Platsannonser

Lås upp allt innehåll
Med Premium får du Sveriges bästa oberoende bevakning av finansbranschen

Logga in