Finans Nyhet

Anna Nyberg ny vd för ICA Fastigheter

Taggar i artikeln

Ica Fastigheter Vasakronan
Publicerad

Anna Nyberg har utsetts till ny vd för ICA Fastigheter. Hon kommer närmast från Vasakronan, där hon haft olika ledande befattningar sedan 2008, senast som Head of Business Development. 

Camilla Jonsson

– Med Anna Nybergs breda fastighetskompetens och förmåga att skapa värden inom kommersiell fastighetsutveckling så ska vi fortsätta att säkra ICA:s behov av rätt lokaler på rätt platser. Jag är väldigt glad att Anna Nyberg tackat ja, och hon är rätt person för att leda vårt arbete med att utveckla attraktiva handelsplatser vidare, säger Per Strömberg, vd ICA Gruppen i en skriftlig kommentar.

– ICA Fastigheter har utvecklats till en stadsbyggare med flera spännande projekt och etablerade joint-ventures och att få ta vid det arbetet efter Lena Boberg ska bli väldigt stimulerande och spännande. Engagemang och entreprenörskap präglar ICA:s företagskultur vilket är en miljö som jag uppskattar och trivs i. Nu ser jag fram emot att tillsammans med mina nya kollegor utveckla ICA Fastigheters viktiga roll i samhället, säger Anna Nyberg.

Anna Nyberg ersätter Lena Boberg som slutar sin anställning under sommaren, vilket tidigare meddelats.  Anna Nyberg kommer ingå i ICA Gruppens koncernledning och rapportera till ICA Gruppens vd, Per Strömberg. Hon tillträder tjänsten den 17 augusti.

Annons

Annons