FinansNyhet

Andreas Uller ny vd för Carnegie Fonder

Publicerad

Andreas Uller blir ny vd för Carnegie Fonder när Hans Hedström går i pension till våren. 

Realtid.se

– När jag började år 2000 var vi ett dussintal anställda på fondbolaget och hade några tusen andelsägare i våra  fonder. I dag är vi 43 medarbetare med ca 500 000 andelsägare, från månadssparande barn till pensionssparare,  företag och institutionella investerare. Det har varit fantastiskt roligt och en ynnest att få vara en del av den här  utvecklingen, säger Hans Hedström. 

– Hans har varit med och tagit Carnegie Fonder från 8 till 85 miljarder kronor i förvaltat kapital och varit  delaktig i att etablera bolaget som en av Sveriges ledande fristående kapitalförvaltare. Det är en fantastisk  bedrift, säger Christoffer Folkebo, styrelseledamot i Carnegie Fonder och vd för koncernen Carneo där  Carnegie Fonder ingår. 

–Nu bygger vi för framtiden och med Andreas Uller vid rodret får vi en vd som känner bolaget utan och innan,  med kraft och vilja att fortsätta växa och utveckla verksamheten.

Annons

Andreas Uller har arbetat på Carnegie Fonder sedan 2010. Som vice vd och affärsutvecklingschef har Andreas  haft en central roll i utvecklingen av fondbolagets kunderbjudande, produktutbud, organisering och de senaste  årens förvärv av Alfred Bergs svenska fonder och OPM:s fonder. Andreas Uller har tidigare bland annat varit chef för  HQ Private Banking och vd för Carnegie Fonders systerbolag CAAM Fund Services. 

– Jag är mycket stolt över det förtroende som styrelsen och ägarna visar. Ännu mer stolt är jag över alla mina  duktiga kollegor som har gjort att Carnegie Fonder i dag står starkare än någonsin, säger Andreas Uller. 

–Nu ska vi ta nästa steg. Med vårt djupt förankrade fokus på aktiv förvaltning och långsiktiga investeringar i  framtidssäkrade bolag ser jag väldigt stora möjligheter för Carnegie Fonder. Vi ska vässa vårt erbjudande,  fördjupa vår kundnärvaro och växa vårt förvaltade kapital ytterligare.

Annons

Andreas Uller tillträder som vd för Carnegie Fonder den 1 april 2021. Samma datum övergår Hans Hedström  till rollen som senior rådgivare, inriktad på Carnegie Fonders arbete med aktivt ägande, däribland  valberedningar och andra ägarstyrningsfrågor.

Annons