Nytt jobb

Alfred Berg tar kreditexpert från SEB

Bankens chef för kreditstrategi lämnar för en förvaltarroll.

Uppdaterad 2016-05-13
Publicerad 2016-05-13

Kapitalförvaltaren Alfred Berg plockar SEB:s chef för kreditstrategi Jonas Ranneby till sin ränteförvaltning. Han blir både förvaltare och senior kreditanalytiker och med rekryteringen har Alfred Berg nu tio personer som arbetar med räntestrategier i Norden. Jonas Ranneby. Foto: SEB.

- Rekryteringen av Jonas Ranneby är en del av Alfred Bergs strategi att bygga en stark nordisk kreditförvaltning. Nyligen rekryterades även Henrik Høyerholt med bakgrund som ansvarig för kreditanalys på norska oljefonden, säger Stefan Larsson, ansvarig för bolagets svenska ränteförvaltning.

Rannebys tidigare arbete med att modellera kreditrisk täcker roller som ansvarig utvecklare av kreditriskmodeller på UC AB, modellutveckling för analys av företagslån på Wells Fargo och analytiker på Fair Isaac i Kalifornien.

- Den ökade satsning som görs på krediter tror jag mycket på. Givet att vi kommer att befinna oss i en lågräntemiljö under en lång tid framöver är krediter ett bra alternativ för alla investerare och ett fantastiskt alternativ för vissa investerare, säger Jonas Ranneby i en kommentar.

I en intervju med Realtid publicerad idag pekade Franklin Templetons Nordenchef Patrik Silfverling också ut kreditstrategier som ett område nordiska institutionella investerare blivit mer och mer intresserade av, just på grund av dagens låga ränteläge och för oro över Federal Reserves potentiellt kommande räntehöjningar.

Platsannonser