Karolinska Dev. utnämner cio

Ny strategi har målet att göra Karolinska Development till ett ledande nordiskt riskkapitalbolag.

Uppdaterad 2016-02-16
Publicerad 2015-12-07

Karolinska Development utnämner Viktor Drvota som ny investeringschef samtidigt som vice vd:n och forskningsdirektören Terje Kalland går i pension vid årsskiftet.

Drvota har sedan 2002 varit verksam som head of life science och senior investment manager på SEB Venture Capital och var dessförinnan kardiolog vid Huddinge universitetsjukhus i 11 år. Han har även varit docent i kardiologi vid Karolinska Institutet sedan 2002.

Utnämningen är i linje med strategin att omvandla Karolinska Development till ett ledande nordiskt riskkapitalbolag.

– Min expertis och erfarenhet passar mycket väl för att stödja utvecklingen av Karolinska Developments nuvarande portföljbolag, för att finna nya investeringsmöjligheter från de exceptionella innovationerna som kommer från regionen, samt att bygga relationer med internationella investerare för att skapa bolag med potential att tillgodose medicinska behov och generera signifikant värde för aktieägare, säger Drvota i en kommentar.

Drvotas arbete under tiden vid SEB Venture Capital kretsade kring bioteknik och medicinsk teknik och etablering av bolag samt kapitalanskaffning. Nyligen ledde han ett konsortium av investerare som finansierade Karolinska Developments portföljbolag OssDsign, där han även är styrelseledamot.

Karolinska har en portfölj bestående av 12 bolag.

Platsannonser