Simon Fouladi (COO & Co-Founder) och Nils-Erik Jansson (CEO & Co-Founder), Precisely
Juridik

Karnov och Precisely inleder samarbete

Karnov Group och legal tech-bolaget Precisely inleder ett strategiskt samarbete inom contract automation för jurister. "Lösningen kommer att öka hastigheten för att skapa högkvalitativa avtal" säger Simon Fouladi, COO & Co-Founder på Precisely, till Realtid.

Uppdaterad 2017-12-14
Publicerad 2017-12-14

Karnov Group, som har har över 25 års erfarenhet av att löpande tillhandahålla normgivande avtalsmallar med utförliga expertkommentarer till svenska jurister, har inlett ett samarbete med Precisely, ett prisvinnande bolag inom Legal Tech.

Syftet med samarbetet är att utveckla en ny digital tjänst för att hjälpa kunderna att effektivisera och kvalitetssäkra sin juridiska avtalsprocess.

Simon Fouladi, COO & Co-Founder på Precisely, kommenterar: 

Kan du berätta mer om den digitala tjänsten som ni ska utveckla tillsammans med Karnov? 

– I korthet tar vi fram en ny teknisk lösning inom contract automation för jurister. Lösningen kommer att öka hastigheten för att skapa högkvalitativa avtal. Och kraftigt minska fel som beror på den mänskliga faktorn.

Varför inleder ni samarbete med Karnov?

– Vi kompletterar varandra väldigt väl. Karnovs kompetens och erfarenhet inom området för juridisk information är minst sagt imponerande. Samtidigt är vi själva gamla affärsjurister och är experter på hur tekniska lösningar behöver vara utformade för att lösa juristens verkliga problem. Vår kombinerade expertis gör det möjligt att ta fram ett erbjudande som verkligen förändrar, förenklar och förbättrar juristens vardag. 

Vilka trender ser du inom digitaliseringen? 

– Vi har länge sett att internationella större advokatbyråer ingår tekniksamarbeten med aktörer inom AI och automation, vilket under det senaste året, i någon utsträckning, även har kommit till Sverige. När det kommer till teknik kommer natural language processing, machine learning och blockchain göra störst impact på juristbranschen – särskilt när teknikerna kombineras. 

 Har ni fler samarbeten på gång?

– Vi får samarbetsförfrågningar från globala aktörer på regelbunden basis. Mer än så kan jag inte delge vid det här stadiet. 

Platsannonser