M&A

Karnov köper legal-tech-bolag

Karnov Group har slutfört en investering i det danska legal tech-bolaget Ante ApS

Uppdaterad 2020-01-15
Publicerad 2020-01-15

Ante applicerar automatiserade redigeringsprocesser och AI-baserad sökteknologi på datakällor av juridisk information. 

Investeringen är del av Karnov Groups strategi att etablera en bred teknologiplattform som skapar ytterligare relevans och effektivitet för professionella yrkesverksamma inom juridisk information.

‘Vi är mycket nöjda med denna investering och vårt framtida samarbete med Ante. Deras teknologiplattform kompletterar Karnov Groups på ett sätt som möjliggör för oss att tillsammans utveckla och marknadsföra högkvalitativa lösningar på den omfattande marknaden för juridisk information. Vi är speciellt nöjda med att samarbetet med Ante ger oss nya möjligheter inom sökfunktionalitet och automatiserad meta-taggning, som kommer möjliggöra för oss att fortsatt förbättra vår användarupplevelse,  säger Karnov Groups vd, Flemming Breinholt i en skriftlig kommentar.

Ante ApS är specialiserade inom kategorisering och AI-baserad sökfunktionalitet, huvudsakligen inom rättsfall. Utöver en lösning som gör det möjligt för kunder att utföra specifika sökningar inom rättsfall på både interna och publika tillgängliga källor, har bolaget nyligen även lanserat en speciallösning inom offentliga upphandlingar. Ante förväntas vidare lansera ytterligare praktiska lösningar under de kommande åren. Det framgår av ett pressmeddelande.

De två bolagen avser att lansera gemensamma lösningar för specialsökningar inom rättsfall i närtid.

– Vi undersöker löpande marknaden efter bolag som kan stödja vår vision för att sätta riktningen för industrin inom juridisk information.Vi bedömer att vi har funnit en bra matchning i Ante, inte enbart tack vare deras intressanta verksamhet och teknologi, utan också på grund av deras värderingar. Precis som Karnov Group drivs Ante av en vision att tillhandahålla rättvis tillgänglighet till lagverk, vilket passar bra ihop med vår värdering att juridisk tillgänglighet är en grundpelare för samhället, säger Flemming Breinholt.

Om Karnov Group

Karnov Group är leverantör av affärskritisk information inom juridik, skatt och revision, samt miljö och hälsoskydd i Danmark och Sverige. Varumärken inom Karnov Group är: Norstedts Juridik, VJS, Notisum, Change Board Member/Legal Cross Boarder och Forlaget Andersen. Med kontor i Köpenhamn, Stockholm och Malmö har Karnov Group idag cirka 240 anställda. Nettoomsättningen under 2018 uppgick till 715 miljoner kronor. Karnov-aktien är noterad på Nasdaq Stockholm.

Platsannonser