Erik Mitteregger, ordförande för Wise Group och ny ordförande för Brilliant Future. Foto: Wise Group
Erik Mitteregger, ordförande för Wise Group och ny ordförande för Brilliant Future. Foto: Wise Group
Finans

Kapitalanskaffning och ny styrelse på agendan

Börsnoterade rekryteringsföretaget Wise Group tillsätter en ny styrelse i dotterbolaget Brilliant Future och inleder samtidigt en kapitalanskaffningsprocess för att utveckla sin plattform, säger Erik Mitteregger, ordförande för Wise Group.

Uppdaterad 2019-08-29
Publicerad 2019-08-29

Brilliant Future, som är en del av börsnoterade Wise Group, erbjuder en plattform som hjälper företag och organisationer att mäta och analysera sina kund- och medarbetarrelationer.

– Brilliant Future får nu möjligheten att ytterligare öka marknadsandelen och tillväxttakten, säger Erik Mitteregger.

När det gäller befintlig marknadsandel säger Mitteregger att Brilliant Future har en “god marknadsposition” i Sverige. Bland konkurrenterna nämner han danska Peakon och amerikanska Glint. 

Den nya styrelsen för Brilliant Future är externt tillsatt eftersom det till stora delar är ett mjukvarubolag, till skillnad från övriga Wise Group som främst har konsultverksamhet, uppger Mitteregger. Styrelsen består av Tobias Thalbäck som är vd för Solidsport, Fredrik Johnsson, vd för The Talent Company och Erik Mitteregger som blir styrelseordförande.  

Brilliant Future ingår i Wise Groups affärsområde Digitala HR-tjänster, som under det första halvåret i år hade en omsättning på 83 miljoner kronor och en rörelseförlust på 9,5 miljoner kronor. Mitteregger vill inte specificera Brilliant Futures andel av affärsområdet.

 

Platsannonser