Finans Nyhet

Kändisarkitekt kammade noll

Publicerad

Auktionsverket misslyckades med att sälja Bruno Mathsson-huset igår. Arkitekten Thomas Sandell, som köpte huset för tre år sedan, ville göra ett klipp men det blev dödstyst i salen när huset ropades ut.

Thomas Sandell köpte sommarhuset som Bruno Mathsson byggde 1960 för 1,4 miljoner kronor. Realtid.se skrev för fyra veckor sedan om hur Sandell försökte sälja till överpris – se artikel.

Auktionsverket hade värderat huset till 3 miljoner kronor.

När utroparen inte fick något gehör på utropspriset gjordes ett försök på nivån 2 miljoner kronor.

Annons

– Det var fortfarande alldeles dödstyst, säger en person som ville köpa huset för 1,4 miljoner kronor när huset utannonserades av mäklaren Bruno Broberg i Halmstad.

Huset klubbades som osålt på Auktionsverket. Efter det lommade ett tjugotal personer av cirka 100 i publiken i väg.

– Jag är fortfarande intresserad att köpa för 1,4 miljoner, säger den personen till Realtid.se.

Annons

Thomas Sandell har initierat en k-märkning av huset vilket begränsar handlingsfriheten för en eventuell köpare. Enligt mäklaren gör k-märkningen hsuet mer svårsålt. Marknadspriset är alltså 1,4 miljoner i dagsläget. Det är oklart om Sandell vill sälja på den nivån.

Detta var första gången Auktionsverket gav sig på att sälja ett hus. För Auktionverket är det en prestigeförlust att ha övervärderat huset och att misslyckas med att få budgivare.

Till Realtid.se sa intendenten Maria Granström för fyra veckor sedan att man hoppades på intressenter från USA genom sin marknadsföring på utställningen ”Because it’s Swedish” i New York. Det uteblivna intresset kan ses som ett nytt bakslag för företaget bakom utställningen.

Annons

Mäklaren Bruno Broberg tyckte att Thomas Sandell begärde för mycket redan innan Auktionsverket var inkopplat.

– Det kanske skulle gå att sälja för 3 miljoner om det kom någon galning från Småland eller USA, sa Bruno Broberg till Realtid.se när huset utannonserades.

Men det kom ingen galning från Småland eller USA.

Annons