Ekobrott

Kända profiler förhörs efter ekobrottshärva

Byggföretagaren Percy Nilsson och IT-miljardären Dan Olofsson har förhörts av polis efter misstänkta ekobrott i samband med miljardköpet av Victoria Park i Malmö.

Uppdaterad 2019-12-05
Publicerad 2019-12-05
Percy
Nilsson

Ekobrottsmyndigheten misstänker marknadsmanipulation och insiderbrott i samband med miljardköpet av fastighetskoncernen Victoria Park förra våren. Utredningen, som startade förra året, leds av Finansmarknadskammaren i Stockholm. Då häktades en företagsledare och ytterligare två personer från Malmö. Företagsledaren satt häktad under två veckor och har därefter inte förhörts av polis, uppger han för Sydsvenskan. 

Dan
Olofsson

Nu händer det mer i utredningen. Tidigt under tisdagen förhördes byggherren Percy Nilsson av polis. För Sydsvenskan uppger han att han var kallad som vittne.

– Jag har yttrandeförbud. Nu sitter jag i min bil på väg till Köpenhamn. det är något rykte som går att jag ska vara anhållen. det är uppåt väggarna. Men jag kan inte kommentera något. Snälla pressa mig inte, jag vill inte ställa till det, säger han till tidningen.

Även fastighetsmiljardären dan Olofsson ska ha förhörts av polis, uppger Sydsvenskan, ville han bekräftar.

– Jag har fått ett antal frågor som jag svarat på. Sedan tyckte åklagaren att jag skulle ha yppandeförbud. Jag har inget att dölja, säger Dan Olofsson. 

Platsannonser

Logga in