EU

Jurek brexitmaxar i London

Jurek Rekrytering & Bemanning etablerar kompetensförmedling i London från och med den 1 mars 2019 och tills vidare. Fokus ligger på finansbranschen och kontoret kommer att ligga i finansdistriktet City of London.

Publicerad 2019-02-28

Exakt hur brexit kommer att påverka företag som handlar med Storbritannien och bolag belägna i London är fortfarande oklart. Men klart är att det kommer att innebära nya villkor för handeln och för den fria rörligheten – det vill säga svenskar som arbetar i London.

- De utdragna förhandlingarna har skapat ett osäkert läge och vi ser ett ökat intresse från Londonsvenskar att flytta hem igen. Samtidigt skriker den svenska finanssektorn efter folk. Självklart ska vi finnas på plats i London för att fånga upp kompetensen åt våra kunder och hjälpa utlandssvenskarna hem, om de önskar, säger Shervin Razani, vd och grundare av Jurek.

Uppskattningsvis bor runt 150 000 svenskar i London. Oavsett om det blir en hård eller mjuk brexit är det oundvikligt att bolag och dess anställda EU-medborgare kommer att påverkas, något som redan märkts av i nätverket London Swedes:

–Jag har märkt av ett ökat antal medlemmar som överväger att flytta tillbaka till Sverige på grund av brexit, säger Charlotter Ågren, grundare av London Swedes.com

Från och med den 1 mars finns Jurek på plats i London för att möta intressenter och svenskar som funderar på att återvända.

Platsannonser